Jovie

This page is a translated version of the page Jovie and the translation is 100% complete.
Other languages:
KTTS.png
El sistema de text a veu del KDE, Jovie
Flag-red.png
El nom d'aquesta aplicació ha canviat!
Abans del KDE SC 3.5, aquesta aplicació es coneixia com KTTS. El nom ha canviat a Jovie. Depenent de la vostra distribució, encara serà possible veure KTTS en el vostre sistema o en els repositoris de paquets de les vostres distribucions.


Característiques

 • Converteix text en àudio
 • Altament configurable
  • Substitueix les paraules parlades malament
  • Tria sintetitzadors de veu
  • Configura la sortida d'àudio
  • Administra els treballs
 • S'executa a la safata del sistema
 • S'integra amb la majoria de les aplicacions del KDE
  • Parla el text del porta-retalls
  • Parla tot o seccions d'un fitxer de text al Kate
  • Parla tot o seccions d'una pàgina HTML al Konqueror
  • Es pot utilitzar per a les notificacions (KNotify)

Descripció

El Sistema de text a veu del KDE és Jovie, una aplicació que es pot executar en segon pla per a proporcionar la sortida de veu de text a través de l'escriptori. S'integra amb moltes aplicacions i és fàcil d'utilitzar.

Arranjament

Un cop instal·lat, podreu iniciar Jovie per anar al menú d'aplicacions i a Utilitats obriu jovie. O simplement iniciar el KRunner amb la drecera Alt+F2 i executar

jovie

. Jovie inicialment resta sense configurar i ho haureu de fer abans d'utilitzar les seves habilitats de sintetització.

Note-box-icon.png
Nota
També podeu accedir a la configuració des d'Arranjament del sistema.


El primer pas és assegurar-se que teniu instal·lat un giny de veu compatible. Els següents sintetitzadors són compatibles amb Jovie: Festival, Festival Lite (flite), Hadifix, Epos i FreeTTS. Qualsevol guiny que es pugui executar des línia d'ordres també es podrrà utilitzar amb Jovie.

Ara podreu continuar i crear un Parlador. Seleccioneu la pestanya Parlador des del mòdul de control Text a veu i feu clic a Afegeix.

KTTS-Config1.png

Seleccioneu l'idioma i el sintetitzador a utilitzar. Haureu de tenir instal·lada una veu per utilitzar Festival, el podreu configurar seleccionant el botó Edita. Jovie serà configurat i el podreu provar seleccionant Edita i després Prova.

KTTS-Config3.png

Configuració

KTTS-Config4.png

Per a configurar la veu, volum, velocitat i to del sintetitzador aneu a la pestanya Parladors i feu clic a Edita sobre el parlador. Apareixerà una finestra com la de la captura de pantalla anterior que us permetrà configurar-lo. Per a canviar la veu haureu de tenir instal·lades altres veus.

Usar Jovie

Safata del sistema

Si l'activeu a la configuració, Jovie restarà disponible a la Safata del sistema. Feu clic dret revelarà el menú, el qual és senzill i permet controlar la sortida de veu.

KTTS-SystemTray.png

Observeu l'opció Parla el contingut del porta-retalls al menú, si l'aplicació no està integrada amb Jovie (llegiu més sobre les aplicacions amb Jovie encastat a la propera secció) podreu copiar el text que voleu parlar, i feu clic a Parla el contingut del porta-retalls per a escoltar la seva lectura.

Integració amb d'altres aplicacions d'escriptori

Konqueror

Jovie permet llegir el text en una pàgina web. Aneu al menú Eines -> Pronuncia el text. No obstant, potser no ho voldreu fer perquè també es llegiran les capçaleres HTML de la pàgina. La solució passarà per ressaltar el text que voleu parlar i després seleccioneu Pronuncia el text.

Tingueu també tingui en compte que aquesta característica està encastada a Okular. Al menú Eines se us donaran dues opcions Pronuncia tot el document o Pronuncia la pàgina actual.

Notificacions

Jovie funciona amb qualsevol aplicació que utilitzi notificacions. Per a configurar una aplicació com Konversation per a que utilitzi notificacions. Aneu al menú Arranjament -> Configura notificacions....

KTTS-Notification2.png

Com podeu veure podeu tenir diferents notificacions per a esdeveniments diferents, com quan algú activa un ressaltat. En seleccionar parlar aquest esdeveniment se us notificarà a través de la sortida d'àudio cada vegada que succeeixi aquest esdeveniment. Per descomptat, també podeu tenir més d'una notificació.


Dialog-information.png
Informació
Si l'aplicació no inclou la capacitat de parlar text recordeu que sempre el podreu seleccionar i copiar, i després utilitzar Jovie per a parlar el contingut del porta-retalls.


Solució de problemes

Si Jovie no diu res tot i haver afegit una veu, proveu a executar l'eina de configuració speech-dispatcher des de la línia d'ordres.

spd-conf

Per obtenir més informació, visiteu el manual de Jovie inclòs amb Jovie o el Manual de Jovie des de la web.


This page was last edited on 7 December 2013, at 11:52. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.
-->