Kmail/Opcions per a còpies de seguretat

This page is a translated version of the page KMail/Backup Options and the translation is 93% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎català • ‎dansk • ‎português do Brasil • ‎українська

Opcions per a còpies de seguretat «...»

Diverses opcions per a còpia de seguretat dins del KMail, l'aplicació de correu electrònic del KDE.

Arxivar

  • Carpeta -> Arxiva la carpeta...

O al menú contextual llançat fent clic amb el botó dret del ratolí, després seleccioneu . Això obrirà un diàleg que permet crear un sol arxiu de la carpeta seleccionada. El nom del fitxer d'arxiu estarà format pel prefix Arxiu_, el camí de la carpeta seleccionada a la llista de carpetes del KMail, la data en el format any-mes-dia i l'extensió de fitxer seleccionada, p. ex. Arxiu_Carpetes_locals_entrada_2013-09-03.tar.bz2.

Arxiva la carpeta

El quadre de text Carpeta: mostra la carpeta seleccionada, si voleu canviar la carpeta per arxivar, feu clic sobre la icona Icon-folder.png.

La llista desplegable Format: permet escollir un format (les opcions són: zip, tar, tar.bz2 i tar.gz).

Si voleu canviar el nom per omissió o la ubicació, feu clic a la icona Icon-document-open.png al final de Fitxer d'arxiu.

Marqueu Esborra les carpetes i subcarpetes després de finalitzar si voleu eliminar tot el que heu arxivat.

Per omissió s'arxivaran totes les subcarpetes, deseleccioneu Arxiva totes les subcarpetes si només voleu arxivar la carpeta pare.

Automatic Archiving

  • Arranjament -> Configura l'arxivat automàtic...

Since KDE 4.12, you can configure automatic archiving of a KMail folder.

Aquesta és una poderosa eina que pot ser utilitzada per ajudar en la còpia de seguretat del vostre correu electrònic de forma automàtica. El nom del fitxer d'arxiu estarà format pel prefix Arxiu_, el camí de la carpeta seleccionada a la llista de carpetes del KMail, la data en el format any-mes-dia i l'extensió de fitxer seleccionada, p. ex. Arxiu_Carpetes_locals_entrada_2013-09-03.tar.bz2.

Arxivat automàtic

Primer, seleccioneu la carpeta que voleu arxivar fent clic al botó Afegeix....


Arxivat automàtic

Seleccioneu el format en el que voleu desar-lo. p.ex. .tar.bz2 a la llista desplegable.

Per omissió Arxiva totes les subcarpetes està habilitada. Desmarqueu aquesta opció si només voleu arxivar la carpeta pare.

Podeu escriure la ubicació on voleu desar l'arxiu, o feu clic al botó Icon-document-open.png Diàleg per obrir fitxers per a seleccionar la carpeta.

Seleccioneu la freqüència amb què voleu fer còpies de seguretat a través dels menús desplegables al costat de Fes una còpia de seguretat cada:.

  • Si esteu limitat amb l'espai del disc potser voldreu establir un límit a Nombre màxim d'arxius:.
  • Si heu afegit o modificat una tasca d'arxivat que s'executarà automàticament després de tancar el diàleg.
  • Si ja heu afegit tasques per a l'arxivat del correu el diàleg Configura l'arxivat automàtic les llistarà i permetrà modificar-les.

Podeu utilitzar la casella de selecció a l'esquerra de cada entrada a la llista per habilitar o deshabilitar l'arxivat d'aquesta tasca.

Utilitzant el menú contextual llançat amb un clic del botó dret del ratolí sobre una tasca d'arxivat podreu obrir la carpeta que conté els arxius o iniciar immediatament la tasca d'arxivat.

Warning.png
Atenció
Això sobreescriurà un arxiu creat amb anterioritat durant el mateix dia sense notificació.


  • Arranjament -> Configura l'Agent per arxivar una carpeta...

Aquesta característica permet arxivar missatges de correu electrònic individuals a una carpeta especificada.

Per exemple, heu d'arxivar tots els rebuts de factures molestos en un sol lloc. L'agent per arxivar una carpeta es pot acomodar amb facilitat a aquestes necessitats.

Agent per arxivar una carpeta

Aquest diàleg tindrà una pestanya per a cadascun dels vostres comptes configurats incloses les Carpetes locals i necessitareu configurar tots els comptes que voleu utilitzar amb aquesta característica.

La primera opció permet habilitar/deshabilitar l'agent per arxivar una carpeta. Per omissió està deshabilitat, per habilitar-lo marqueu la casella de selecció Habilita.

Podeu definir la ubicació de la carpeta Arxiu fent clic a la icona Icon-folder.png al costat de Arxiva la carpeta: i seleccionant la carpeta que voleu utilitzar.

Per exemple, podeu crear una carpeta anomenada «rebuts de factures» fent clic a Subcarpeta nova... i escriure rebuts de factures al diàleg. Podeu triar una ubicació de carpeta en qualsevol lloc, p. ex. una carpeta a les vostres Carpetes locals o al servidor IMAP.

Disposeu de diverses opcions sobre com s'han d'arxivar els missatges de correu electrònic:

  • Carpeta única: Utilitza la carpeta seleccionada, ordenades per data.
  • Carpeta per mesos: Crea noves carpetes dins de la carpeta seleccionada, ordenades per mes.
  • Carpeta per anys: Crea noves carpetes dins de la carpeta seleccionada, ordenades per any.

Ara, quan rebeu un rebut de factura, feu clic amb el botó dret del ratolí sobre el correu electrònic i seleccioneu Arxiva des del menú. El correu electrònic serà arxivat en la vostra carpeta d'arxiu configurada per a facilitar el seu visionat en el futur.

Exportar

  • Eines -> Exporta les dades del KMail...

O podeu executar pimsettingexporter com una aplicació independent executant pimsettingexporter en el llançador d'aplicacions.

Aquesta característica exporta els ajustaments i el correu local a un arxiu comprimit.

La còpia de seguretat és una pràctica essencial per a tots els usuaris. L'Exportador de configuracions del PIM és una gran eina per a realitzar còpies de seguretat o moure tots els vostres ajustaments i el correu electrònic per a una nova instal·lació. També podeu utilitzar l'Exportador de configuracions del PIM per importar còpies de seguretat anteriors.

Exportador de la configuració PIM

Per a realitzar una còpia de seguretat, seleccioneu Fitxer -> Còpia de seguretat de les dades..., se us demanarà que tanqueu totes les aplicacions de kdepim.

Warning.png
Atenció
Assegureu-vos de tancar totes les finestres, si no ho feu es fa possible la pèrdua de dades.


Un cop les hagueu tancades, feu clic a per a continuar o No per a cancel·lar.

Us demanarà que creeu un nom per a la còpia de seguretat, introduïu el nom al quadre de text Fitxer, p. ex., elsmeusajustamentsdecorreu.

El tipus de fitxer per defecte es desa com a .zip, si voleu un tipus diferent, deseleccioneu Automatically select filename extension i annexeu l'extensió al final del vostre nom de fitxer.

La següent pantalla permet seleccionar que voleu realitzar una còpia de seguretat, per omissió se selecciona tot.

Note-box-icon.png
Nota
La selecció KMail → Correus només farà còpia de seguretat en les vostres Carpetes locals, serà una còpia de seguretat de la configuració IMAP i descarregarà els missatges a restaurar. Si teniu missatges de correu electrònic en un servidor IMAP, i voleu fer una còpia de seguretat, haureu d'utilitzar l'Agent per arxivar una carpeta per arxivar aquests correus electrònics a una carpeta local.


L'última pantalla mostra el registre del procés de còpia de seguretat. La podeu tancar un cop revisat i verificat en el registre que la còpia de seguretat s'ha realitzat correctament.

Per a restaurar la vostra còpia de seguretat, seleccioneu Fitxer -> Restaura les dades... amb pimsettingexporter.


This page was last edited on 17 February 2019, at 13:00. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.