KMail/Værktøjer

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page KMail/Tools and the translation is 98% complete.

KMail: Redskaber

Advarsel

Bemærk venligst, at software og dokumentation på denne side for det meste ikke er skrevet af KMail-teamet, så vi kan ikke yde support til det. Ofte kan vi faktisk ikke engang teste disse programmer - brug dem på eget ansvar. Nogle af disse programmer er meget gamle


Redskaber til import af mail

Du bør først prøve at importere dine gamle mails ved hjælp af KMails menu Fil > Importér breve.

Hvis du skal importere mails og mappestruktur fra Outlook, så kan du bruge Thunderbird (windows udgave) til at importere data fra Outlook og derefter bruge Kmails import fra Thunderbird og udpege den mappe, hvor Thunderbirds data blev gemt.

Hvis det ikke virker, så kan de følgende programmer måske være til hjælp:

 • readpst, et lille program, som konverterer Microsoft Outlooks mailfiler (personlige mapper) til UNIX's standard mbox-format. Tilføjet 24/1 2005
 • Outport, et program til at eksportere data fra Outlook til Evolution, hvorfra KMail kan improtere meddelelser. Tilføjet 23/7 2004
 • mozilla2kmail.pl, et simpelt bash-script til at konvertere mail fra Mozilla til KMail. Tilføjet 12/6 2004.
 • Sylpheed2Maildir, et simpelt bash-script til at konvertere en mailbox-mappe fra sylpheed til maildir-format. Tilføjet 27/5 2003
 • Eudora2Unix, en samling Python-scripts som tilsammen konverterer mail-mapper fra Qualcomm Eudora til unix- eller Linux-format. Opdateret 31/3 2003.
 • ol2mbox, konverterer Outlook Express til mbox (vedligeholdes ikke længere). Tilføjet 9/2 2002.
 • tb2kmail, et redskab til at eksportere mail fra The Bat til KMail. Tilføjet 7/1 2002.
 • xfmail2mbox.sh, et script af Jörg Reinhardt <joeyhh(at)gmx.de> som konverterer xfmail-mapper til mbox (som bruges af KMail). Bruger awk. Opdateret 12/2 2001.

Redskaber til eksport af mail

 • MHonArc, en mail-til-HTML omformer. Tilføjet 21/3 2003
 • tKMailHonArc, en brugerflade for MHonArc til at konvertere emailmapper fra KMail (mbox, maildir) til HTML. Tilføjet 31/3 2003
 • mbox2pdf, et perl-script til at konvertere en email-mbox til en hyperlinket pdf-fil. Bruger hypermail-2.2.0 og LaTeX. Tilføjet 11 aug. 2011.

Redskaber til import af adressebøger

 • lookout, et lille Python-script, som lader dig konvertere dine Outlook 97 adressebogsdata til KAB. Tilføjet 31/7 2002
 • pineToKMail, et perl-script til at konvertere en pine-adressbog til en KMail-adressbog.

Udvikling og sikkerhed

 • Mail-klient testfile v0.5 (55kB): Denne mbox-fil udløser nogle fejl og har meget lange feltværdier. Du kan bruge den til at finde mulige sikkerhedsproblemer - ikke kun i KMail, men i enhver mailklient, som understøtter mbox-mapper. Kopier blot denne fil til ~/Mail og start KMail.

Antispam-redskaber

 • Lille vejledning til KMail og SpamOracle Dette er en beskrivelse af, hvordan man konfigurerer KMail til at filtrere spam ved brug af SpamOracle (Bayesiansk, selvlærende algoritme til filtrering af både engelske og ikke-engelske meddelelser) på IMAP- og POP-konti uden at bruge procmail. Tilføjet 19/1 2004
 • Startup script for SpamAssassin (Christian Banik <christian at buschaos.de>, 11/7 2002) Dette er et opstarts-script til SpamAssasin i SuSE Linux 8.0. Du kan installere SpamAssasin fra RPM'erne. Du skal selv fjerne det gamle opstarts-script /etc/rc.d/init.d/spamassassin og kopiere dette script til /etc/init.d/spamd. cd til /etc/init.d og kald insserv spamd. Ved næste opstart af maskinen vil SpamAssasin blive aktiveret.

Andre redskaber og tilretninger

 • Lyris Filter, et script, som reparerer ødelagte ID'er og "In-Reply-To"-headere produceret af det komercielle listserve-produkt Lyris. Opdateret 16/1 2005
 • KMail power tools til at gemme og fjerne vedhæftninger fra emails. Tilføjet 23/9 2009

Script til at filtrere efter header (by Marc Mutz)

Dette perl-script kan bruges med en pipe igennem-filterhandling efter en remove header -> Reply-to-handling. Det er nyttigt for dem, som ønsker at ændre visse headere baseret på indholdet af andre headere. Det er noget, som KMail i øjeblikket ikke understøtter, men som ind imellem er nyttigt.

Når det bruges i forbindelse med remove header -> Reply-To-handlingen, så erstatter dette script Reply-To-headere på mails sendt fra et debian-agtigt fejlstyrings-system med <bugno>@bugs.kde.org. Dette er nyttigt, hvis fejlrapporter sendes til udviklerne igennem en postliste, som overskriver Reply-To-headeren med dens mailadresse.

#!/usr/bin/perl
  $endOfHeader = 0;
  while (<>) {
    if ( $endOfHeader == 0 )
    {
      if ( /^(?i:Subject):\s+Bug\#(\d{4,5}):/ )
      {
        $_ = "Reply-To: $1\@bugs.kde.org\n".$_;
      }
      elsif ( /^$/ )
      {
        $endOfHeader = 1;
      }
    }
    print;
  };
 • uniqmail, et lille bash/sed-script, som fjerner maildubletter fra mbox-filer.
 • At bruge KMail og Maildir (af Georg Lehner, jorge(at)toa.magma.com.ni):

qmail leverer mail til undermapperne af ~/Maildir/ (med Maildirs standardopsætning); det betyder, at personlig mail aldrig havner i en "offentlig" mappe (som /var/spool/mail) således som traditionelle mail-transportagenter gør det.

qmail har en kommando: maildir2mbox, som "genafleverer" mail fra ~/Maildir/ til denne offentlige mappe; vi pakker denne kommando ind i et script: qmail2kmail.

KMail er sat op til ar læse mail fra det "traditionelle" sted, men qmail2kmail køres før der checkes for mail via precommand-erklæringen i konfigurationen, så det finder al indkommende mail hvor den plejer at finde den i en traditionel opsætning.

Opsætning: Mine udførbare filer til qmail findes i /var/qmail/bin, hvilket formentlig ikke er det "rigtige" sted at lægge dem, så ret det på dit system og i qmail2kmail-scriptet.

Jeg installerede qmail2kmail i /usr/local/bin; jeg formoder, at det bør kunne køre af alle eller i det mindste af qmail-grupperne. HVis du er optaget af sikkerhed, så ved du nok, hvordan du finder ud af det og omskriver instruktionerne.

I KMails konfiguration har du nok noget i retning af:

[Account 1]
 Folder=inbox
 Name=Mi correo en TOA
 Type=local
 check-exclude=false
 check-interval=0
 precommand=/usr/local/bin/qmail2kmail

og alt skulle køre fint. Her følger qmail2kmail:

#!/bin/sh
 #
 # LEG06012001
 # Convert Mails in Maildir format in ~/Maildir/ to mbox format in ~/Mail/inbox
 #  as required by Kmail.

 MAILDIR=~/Maildir/
 MAILTMP=tmpdir
 MAIL=/var/mail/$USER
 export MAILDIR MAILTMP MAIL

/var/qmail/bin/maildir2mbox

Bemærk, at "tmpdir" er en midlertidig fil og vil blive overskrevet, så hvis du allerede har en fil ved navn tmpdir der, hvor maildir2mbox vil lave den, så kan du få problemer.

En løsning kunne være at bruge kommandoen tmpfile, man den findes ikke på alle Unix-systemer, så en lokal løsning må findes om nødvendigt. Hvis qmail2kmail ikke kører i $USER's hjemmemappe (hvilket jeg ikke checker), så vil jeg stærkt anbefale i hvert fald at bruge:

MAILTMP=$USER/.qmailtemp

Bemærk, at jeg også med held installerede qmail-pop3d og hentede mail vil POP3 fra den lokal vært, men det er langsommere og mere klodset.