KWord/Manual/Introduktion

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page KWord/Manual/Introduction and the translation is 100% complete.
Other languages:
Velkommen til Kword, et stærkt tekstbehandlingsprogram med alle gængse funktioner, som også kan bruges til desktop publishing.

Introduktion

KWord er tekstbehandleren i kontorpakken KOffice og har også de funktioner, der skal til, for at kunne fungere som et DTP-program. KOffice er designet til fuldt ud at udnytte KDE skrivebordets funktioner og til at integrere gnidningsfrit med dets medfødte programmer.

Rammebaseret tekstbehandling

Hvis du har anvendt Microsoft Word, Wordperfect eller OpenOffice.org, så er du blevet vant til sidebaseret tekstbehandling. KWord er en rammebaseret tekstbehandler, hvilket giver en hel del mere fleksibilitet med hensyn til moderne indholdsbaseret dokumentfremstilling. Nu til dags består dokumenter sjældent blot af tekst; de indeholder sandsynligvis en kombination af tekst og objekter så som billeder, diagrammer og grafer.

En rammebaseret tekstbehandler placerer tekst og objekter inden for flytbare rammer - begrænsninger, hvis størrelse kan ændres. Hvis du laver en almindelig tom side, så oprettes en enkelt ramme imellem sidens marginer. Du kan tilføje så mange rammer, som du vil og placere dem, hvor du har brug for dem. Du kan også forbinde to rammer, sådan at når tekst løber ud over den første remma, så flyder den ind i den næste. Den rammebaserede tilgang giver layoutet stor fleksibilitet.

Introduktion til KWords GUI (Grafiske brugerflade)