Kexi/Håndbog/Byg en enkel database/Design af formularer/Indsæt en kontrol - tekstfelter

From KDE UserBase Wiki
Other languages:

Indsæt en kontrol - tekstfelter

Lad os oprette en formular med information om personer, dvs. en formular forbundet til tabellen Personer.

Da formularen kan kunne fremvise data fra tabellen Personer, så skal du placere passende felter på den. Til at gøre dette kan du bruge knapperne i værktøjslinjen med kontroller. Hver knap svarer til en bestemt type kontrol.

  1. Klik på knappen Tekstfelt i værktøjslinjen Formulardesign.
  2. Klik i formularen. En ny tekstboks bliver nu placeret der, hvor du klikkede. Før du slipper museknappen kan du trække musen for at angive kontrollens ønskede størrelse.
  3. Hvis du vil, kan du trække kontrollen hen til en anden placering. Du kan også ændre kontrollens størrelse ved at trække i en af de små firkanter, som dukker op nær dens hjørner. Bemærk, at firkanterne kun vises, når kontrollen er valgt. Hvis du vælger en anden kontrol eller klikker direkte i formularen, så forsvinder firkanterne.
  4. Klik igen på knappen Tekstfelt og klik i formularen for at indsætte endnu en kontrol. Gentag dette indtil du har indsat endnu fem tekstbokse i din formular. (For enkelhedens skyld vil vi begrænse os til fem datafelter.)

Note

* I designtilstand har formularen en kontekstmenu, som bringes frem ved at højreklikke på en kontrol eller på selve formularen. Denne menu indeholder kommandoer så som Klip, Kopiér, Indsæt, Slet og andre, mere komplekse muligheder. Der er også tastaturgenveje for disse kommandoer. Nogle af kommandoerne er kun tilgængelige for visse typer af kontroller.
  • Kommandoerne Klip, Kopiér og Indsæt gør det muligt at flytte eller kopiere kontroller imellem formularer, selv hvis de hører til forskellige databaseprojekter.
  • Holder du Ctrl-tasten nede imens du klikker på en kontrol, så kan du vælge flere kontroller.
  • Hvis du skal kopiere en kontrol til den samme formular, så kan du holde Ctrl-tasten nede imens du trækker kontrollen i stedet for at bruge kommandoerne Kopiér og Indsæt. Når museknappen slippes, så bliver den kontrol du trak ikke flyttet med kopieret til det nye sted.