Kexi/Håndbog/Byg en enkel database/Design af formularer/Indstilling af tabulatorrækkefølgen

This page is a translated version of the page Kexi/Handbook/Building Simple Databases/Designing Forms/Setting the tab order and the translation is 100% complete.
Other languages:

Indstilling af tabulatorrækkefølgen

En kontrols fokus bestemmer, om kontrollens aktivitet er tilgængelig fra tastaturet. Fokus gives til kontroller, som vises i formularens datavisning. Præcis én kontrol kan have fokus ad gangen. Den oftest forekommende brug af fokus er til indskrivning af tekst (når et tekstfelt er aktivt, dvs. når det har fokus). Et andet eksemple er en knap — når den har fokus, så kan man “klikke“ på den ved at bruge Enter eller Mellemrum i stedet for musen.

Der er et par måder at gøre en kontrol aktiv (at give den fokus): klik på den med musen, drej musehjulet over kontrollen eller brug Tab-tasten. Den sidste metode bruges ofte, da den er hurtig og bekvem for brugere. Hvilke metoder til at give fokus den enkelte kontrol har styres af kontrollens egenskab Fokuspolitik.

Der er en sammenhæng imellem fokusering (aktivering) ved brug af Tab-tasten og formularens indstilling for tabulatorrækkefølge. Når man taster Tab, så skal den næste kontrol have fokus, så formularen skal kende til tabulatorrækkefølgen.

Dialog-information.png
Information
Den aktuelle version af Kexi (2.4) synes ikke at tillade ændring af tabulatorrækkefølgen
This page was last edited on 15 June 2012, at 16:56. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.