Klipper/Pastebins

This page is a translated version of the page Klipper/Pastebins and the translation is 100% complete.

Dion Moult skrev i sin blog den 26. november, 2011:

Pastebins er en virkelig nyttig måde at dele tekststumper. Dog er det undertiden noget omstændeligt at have en browser åben, indskrive URL'en, kopiere den ind, klikke på send og så kopiere URL'en for at dele den med din ven. Det er derfor, at der findes sådan noget som wgetpaste – små kommandolinje-værktøjer, som automatiserer denne proces og returnerer URL'en. wgetpaste er selvfølgelig ikke den eneste, men de ligner alle hinanden ret meget.

Klipper er KDE's Klippebordshåndtering – når du kopierer noget ved at højreklikke og vælge Kopiér eller taste Ctrl + C, så bliver det føjet til dit klippebord. Klipper lader dig navigere i det – sådan at du kan indsætte noget, som du kopierede tidligere, eller du kan opsætte tilpassede ting til indsættelse eller endda opsætte den til automatisk at udføre en handling på den tekst, der skal indsættes. Den almindeligste anvendelse er automatisk at åbne et link i en browser, hvis du kopierer et link.

Det, som vi vil se på her er, hvordan man får Klipper til automatisk at indsætte en emne fra klippebordet i et pastebin og returnere URL'en til os. Opsæt den blot som vist nedenfor:


Klipper-pastebin.png


Nu er du klar! Kopiér noget, tast Ctrl + Alt + R for at aktivere handlingsmenuen og vælg Pastebin, så er URL'en for det indsatte emne i dit klippebord, sådan at du kan indsætte det med Ctrl + V til din ven.


This page was last edited on 7 December 2011, at 07:53. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.