Kopete/Jabber/Kommunikation og filoverførsel

  From KDE UserBase Wiki
  This page is a translated version of the page Kopete/Jabber/Messaging and sending files and the translation is 100% complete.

  Du kan begynde at chatte med en kontakt ved at klikke på et navn. Et nyt vindue åbnes; der kan du skrive meddelelser i et mindre felt forneden, hvor markøren allerede er. Når du vil sende din tekst taster du Retur eller klikker på knappen Send. Du og din partner kan nu kommunikere via Jabber.


  Din første chat


  Overfør filer

  For at overføre filer via Jabber klikker pu på Send fil og vælger filen, som du vil sende i den dialog, som dukker op. Du vil få det at vide, når overførslen er gennemført eller slog fejl af en eller anden grund.

  Advarsel

  Dette virker ikke i alle tilfælde på grund af inkompatible konfigurationer af nogle servere


  Gruppechat

  Jabber er ikke bare i stand til at kommunikere med én person. Du kan bruge gruppechat til en IRC-lignende diskussion, hvor mange mennesker kan tale med hinanden. For at bruge gruppechat højreklikker du på Kopetes ikon i statusområdet og vælger ditJID -> Gå med i gruppechat..., hvor "ditJID" står for dit eget Jabber-ID. Der dukker et nyt vindue op, hvor du kan slutte dig til chatrummet.


  Gruppechat


  Klik på Forespørgsel for at se listen over eksisterende chatrum på din Jabber-server. Vælg et og tast Enter for at slutte dig til dette rum.

  Alternativt kan du skabe dit eget chatrum ved at skrive dets navn i linjen Rum. Tast så Enter eller klik på Gå med for at tilslutte dig.

  Efter at du har skabt chatrummet dukker der et nyt felt op i Kopetes vindue med JID [email protected]. Det kan bruges som en almindelig kontakt, dvs. du klikker på det for at chatte, osv.

  Nu har du opsat en fungerende Jabber-klient og kan i princippet chatte med dine kontakter; men for få det meste ud af Kopete kan du indstille programmet efter dine behov. Der findes nogle Nyttige tips til konfigurering på den næste side i denne vejledning.