Kopete/Understøttelse af Webcam

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Kopete/Webcam Support and the translation is 100% complete.
Other languages:
File:WebCam.png

Advarsel

Noget af informationen på denne side er gammel og er måske ikke længere gyldig. Hvis du bruger Kopete, må du meget gerne enten redigere sider selv eller tilføje noter til den tilknyttede diskussionsside.


Advarsel

Denne artikel har brug for mere detaljerede eller enklere skridt! Den er ikke begynder-venlig


Denne vejledning sigter mod at vise de vigtigste ting, der skal gøres for at kunne bruge et webcam i Kopete. Den er ikke udtømmende, men kan hjælpe de fleste.

Understøttede protokoller (Kopete 1.0.80)

Kopete understøtter mange protokoller. En liste over dem og detaljer om tilgængelig funktionalitet kan findes på siden Oversigt over Kopetes protokoller.


Webcams har brug for drivere

Første skridt: Installér drivere

(Bemærk: Hvis dit webcam allerede virke under Linux, så kan du springe dette skridt over.)

Først skal du have dit webcam til at virke under Linux. Dette forudsætter, at du har en kamera-driver, som er kompatibel med Video4Linux indlæst.

Aktivér først understøttelsen for video (v4l) i din Linux-kerne. Hvis modulerne ikke er installeret automatisk, så er de v4l-compat, v4l-common og videodev.

Her en nogle links til almindelige webcam-drivere til Linux. Hvis du køber et nyt webcam, så kan du tjekke disse sider for at sikre dig, at du køber et, som understøttes under Linux.

http://mxhaard.free.fr/spca5xx.html

http://alpha.ovcam.org/ov511/

http://members.chello.nl/~j.vreeken/se401/

http://qce-ga.sourceforge.net/

http://tuukkat.cabspace.com/quickcam/quickcam.html

http://www.linux-usb.org/ibmcam/

http://www.rastageeks.org/ov51x-jpeg/index.php/Main_Page

http://www.saillard.org/linux/pwc/ (Phillips USB Webcam Driver)

Kompilér og installér din driver (om nødvendigt) ved at følge vejledningen på webstedet for din driver.

Andet skridt: webcam i Kopete

Åbn Kopetes indstillingsdialog. Gå til afsnittet Video. Dit webcam skulle nu tændes og du skulle se billedet i forhåndsvisningen. Hvis der er et problem med driveren, så føj dig selv til gruppen "video" ved hjælp af brugeradministrations-programmet KUser, kontrollér at kamera-driveren virker og prøv igen.

Tredje skridt: brug webcam'et rigtigt

  • Start en chat i Jabber eller WML med en af dine venner. Aktivér tilvalget Send webcam i menuen Fil for at sende din webcam-strøm til din ven. Du skulle få en forhånsdvisning af strømmen i en ny dialog
  • Alternativt kan du vælge den ønskede handling i kontekstmenuen for din kontakt.

Fejlretning

Mit kamera er et no name-mærke. Hvordan finder jeg en passende driver? Du kan formentlig finde ud af, hvilket chipset kameraet bruger ved at køre kommandoen "lsusb" som root. Bemærk, at nogle no name og billige kameraer overhovedet ikke virker under Linux, selvom spca5xx-driveren understøtter et stigende antal chipsets.

Jeg kan ikke modtage webcam-strømme fra mine venner; hvad er der galt? MSN's understøttelse af webcam er ikke NAT-venlig. Tjek din NAT-router og videresend porten for MSN Webcam til den port på din computer, hvor Kopete lytter efter webcams (se næste punkt).

Detaljeret liste af porte, der skal videresendes for MSN Microsoft giver denne information i følgende link: http://support.microsoft.com/kb/324214/en-us

Service TCP ports UDP ports
Incoming voice (computer to computer) 6901 6901
Voice (computer to phone) - 6801, 6901, 2001-2120
File transfer (receiving a file) 6891-6900 -

Note

I linjen "File transfer" åbnes 10 porte (portene 6891 til 6900 inklusive), sådan at du kan udføre 10 samtidige filoverførsler på en gang. Hvis du kun åbner en af disse porte, så kan du kun overføre en fil ad gangen.


Jeg kan modtage eller sende, men ikke på samme tid; port 6891 er blevet åbnet for TCP/UDP-pakker Det virker som om, at du også skulle videresende port 6892 (udp og tcp) for at få begge retninger til at virke.

Hvordan kan jeg modtage webcam-billeder igennem Yahoo!-protokollen? Du skal have programmet jasper tilgængeligt via din miljøvariabel PATH. Programmet jasper er tilgængeligt i OpenSUSE fra v.10.1 (selvom det ikke installeres som standard).

For Ubuntu kan du bruge pakkemanageren Synaptic til at installere jasper-pakken, som kaldes libjasper-runtime.

Kan vi forvente understøttelse af UVC-kameraet (http://linux-uvc.berlios.de/)? Kopete viser kun en grøn skærm, når jeg prøver at bruge kameraet. Andre programmer (Skype, aMSN) virker fint med denne driver. Der er rapporter om, at et UVC-kamera (Logitech 9000 Pro) virker i Kopete 0.12.7, (Ubuntu Hardy 8.04) uden problemer.