Marble/Maemo/Installation

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Marble/Maemo/Installation and the translation is 100% complete.
Other languages:

Marble 1.0 til Maemo er tilgængelig til Nokias N900 smartphone. Denne side hjælper dig igennem installationsprocessen: Installation af Marble selv og - eventuelt - tilføjelse af yderligere korktemaer og installation af understøttelse af offline rutevejledning.

For den utålmodige, i en nøddeskal: Installér marble-pakken i afsnittet Navigation fra Maemos extras-arkiv for at installere Marble. Yderligere kort-temaer findes i pakken marble-maps i afsnittet Navigation. Understøttelse af offline rutevejledning findes i pakken monav-routing-daemon - også i afsnittet Navigation.

Information

Hvis du foretrækker at se en video i stedet for at læse instruktioner, så gå til vores vejlednings-video. Første del viser installationen. (Tysk tale)


Installation af Marble

Hent din N900 (hvis du ikke har en, så har denne side ingen interesse for dig). På N900 åbner du programmanageren. Vælg Download og åbn afsnittet Navigation. Rul ned og vælg marble. Følg de sædvanlige skridt til installation.

Installation af yderligere kort-temaer

Pakken Marble - virtuel globus bruger OpenStreetMap-temaet, hvis den er installeret fra arkivet extras. Leder du efter noget anderledes? Atlas, Satellite og mange andre valgmuligheder vil være tilgængelige for dig, hvis du installerer pakken Marble Maps i programmanagerens afsnit Navigation.

Inde fra Marble kan du skifte kort-tema i dialogen Kortvisning., som er tilgængelig fra programmenuen. Læs vejledningen om korttemaer for at få et udtømmende overblik over tilgængelige korttemaer og deres konfiguration.

Understøttelse af offline rutevejledning

Har du til hensigt at bruge din N900 til rutevejledning? Uden en internetforbindelse? Så sørg for at installere pakken monav-routing-daemon. Ligesom pakken marble-maps kan den installeres fra afsnittet Navigation i Meamos pakkemanager.

Advarsel

Sørg for at installere den rigtige version af monav-routing-daemon: Version 0.2.release-2 fra arkivet extras virker med alle udgaver af Marble. Version 0.3.release-1 fra extras-devel virker med Marble 1.1.1 og senere.


Marble vil automatisk inkludere Monav til offline rutevejledning, når den rette version af monav-routing-daemon er installeret. Du skal dog også installere offline-kort. Dette kan gøres bekvemt inde fra Marble: Se Offline rutevejledning