Plasma/Skrivebordsvælger

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Plasma/Pager and the translation is 100% complete.

Plasmas skrivebordsvælger-widget

Skrivebordsvælgeren er et Plasma-widget, som hjælper dig med at organisere virtuelle skriveborde. Det giver en lille forhåndsvisning af hvert virtuelt skrivebord, som består af rektangler, som repræsenterer vinduerne for de programmer, der kører på dette skrivebord. Du kan skifte imellem de virtuelle skriveborde ved at klikke på en af forhåndsvisningerne. Lader du musen svæve over en af forhåndsvisningerne, så vises en liste med alle skrivebordets programmer. Du kan tilføje nye virtuelle skriveborde eller fjerne det seneste virtuelle skrivebord ved at højreklikke.

Desuden bestemmer skrivebordsvælgeren, hvordan de virtuelle skriveborde bliver arrangeret (fx 2x2, 1x4 eller 3x4). Dette arrangement har indflydelse på skift skrivebord-animationen.

Indstilling

Skrivebordsvælgeren har et bredt udvalg af indstillingsmuligheder, som kan tilgås via kontekstmenuen. Højreklik på skrivebordsvælgeren og vælg Indstilling af skrivebordsvælger.

Generelt


I gruppen Generelt kan du indstille følgende valgmuligheder:

  • Vis tekst: Skrivebordsnummer, Skrivebordsnavn eller Ingen tekst.
  • Vis ikoner: Skifter imellem om ikoner vises i forhåndsvisningen eller ej.
  • Valg af aktuelt skrivebord: Indstiller, hvad der sker, hvis du klikker på forhåndsvisningen af det aktuelle skrivebord:
    • Gør intet
    • Viser skrivebordet
    • Viser instrumentbrættet

Behøver forbedringer

Dette afsnit har brug for forbedringer: Hjælp os med at rense forvirrende afsnit og færdiggør afsnit som indeholder et todo
Denne side kunne bruge nogle skærmbilleder. Der er også behov for forbedring af afsnittet om indstillinger.