Les variables d'entorn de la sessió

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Session Environment Variables and the translation is 36% complete.
Outdated translations are marked like this.

Definir les variables d'entorn de la sessió

Configurar les variables d'entorn que afecten a tota la sessió és fàcil. El KDE executa qualsevol script que troba a $HOME/.kde/env si el nom acaba en .sh, i mantindrà totes les variables d'entorn establertes per aquests. És important que qualsevol altra variable que vulgueu establir també sigui exported. En el cas de PATH, per exemple, el sistema es configurarà amb certs directoris on probablement siguin els llocs on trobar les coses. Ara afegireu un lloc addicional de cerca. Podeu veure el que ja està establert obrint Konsole i escrivint echo $PATH

Per afegir camins a la vostra PATH, només cal crear un fitxer anomenat $HOME/.kde/env/path.sh amb un contingut similar a aquest:

export PATH=$HOME/local/bin:$PATH

Anem a explorar això. L'ordre export li indica al sistema que es tracta d'una cosa que s'ha de desar i utilitzar en la cerca de fitxers. A continuació, afegeix el nom complet del directori que es vol afegir (en aquest cas ~/local/bin, una altra manera d'escriure /home/vos/local/bin -una vegada més podeu utilitzar echo $HOME per veure com funciona-). Finalment, veureu la mateixa variable $PATH -aquesta contindrà el nou camí a dins, no substituirà els camins existents-.

Encara que funcioni prou bé, a mesura que us familiaritzeu amb el sistema és probable que vulgueu tenir el mateix ambient quan utilitzeu una consola o accediu a la vostra màquina a través de ssh, haureu d'afegir al final del vostre .bashrc alguna cosa com això:

source $HOME/.kde/env/path.sh

També podeu comprovar com ho fa realment el KDE. Ho fa en el vostre startkde local, que normalment es troba a /usr/bin/startkde. Si esteu interessat en la lectura del codi, el podeu veure en línia. Només heu de cercar al fitxer les variables d'entorn.

See also

System SettingsStartup and ShutdownAutostart shows what scripts and applications run and lets you add new ones; see Startup and Shutdown.