Sessionsmiljøvariable

This page is a translated version of the page Session Environment Variables and the translation is 82% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
English • ‎català • ‎dansk • ‎français • ‎українська

Sætning af sessionsmiljøvariable

Det er enkelt at sætte miljøvariable, som påvirker hele din session. Plasma vil udføre ethvert script med filendelse .sh, som den finder i $HOME/.config/plasma-workspace/env og vil vedligeholde alle de miljøvariable, som sættes heri. Det er vigtigt, at enhver variabel, som du vil sætte også bliver eksporteret. Som eksempel er PATH en miljøvariabel, som dit system har sat op med stien til de mapper, som mest sandsynligt indeholder ting, som systemet skal finde. Nu vil du tilføje endnu en mappe. Du kan se, hvad der allerede er i variablen ved at åbne Konsole og skrive echo $PATH

For at føje stier til din PATH skal du blot lave en fil ved navn $HOME/.config/plasma-workspace/env/path.sh med et indhold i retning af dette:

export PATH=$HOME/local/bin:$PATH

Lad os se, hvad der sker her. Kommandoen export fortæller systemet, at dette er noget, som skal gemmes og bruges, når der søges efter filer. Herefter kommer den fulde sti til den mappe, som du ønsker at tilføje (i dette tilfælde $HOME/local/bin). Endelig ser du selve variablen, $PATH - det er fordi du føjer din nye sti til det eksisterende indhold i stedet for at overskrive det.

Warning.png
Advarsel
Hvis du vil henvise til din hjemmemappe, så brug ikke '~', brug $HOME i stedet fr


Ofte vil dette fungere godt nok for dig, men efterhånden som du bliver mere fortrolig med systemet, vil du nok ønske at have det samme miljø når du bruger en konsol eller tilgår maskinen via ssh; så skal du føje noget i retning af dette til slutningen af din .bashrc:

source $HOME/.config/plasma-workspace/env/path.sh

Du kan også se, hvordan Plasma faktisk gør det. Det sker i din lokale udgave af startkde, som du normalt kan finde i /usr/bin/startkde. Hvis du er interesseret i at læse koden, så kan du se den online. Søg blot i filen efter environment variables.

See also

System Settings > Startup and Shutdown > Autostart shows what scripts and applications run and lets you add new ones; see System Settings/Startup and Shutdown.


This page was last edited on 31 May 2021, at 17:39. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.