Sessionsmiljøvariable

  From KDE UserBase Wiki
  This page is a translated version of the page Session Environment Variables and the translation is 100% complete.

  Sætning af sessionsmiljøvariable

  Det er enkelt at sætte miljøvariable, som påvirker hele din session. Plasma vil udføre ethvert script med filendelse .sh, som den finder i $HOME/.config/plasma-workspace/env og vil vedligeholde alle de miljøvariable, som sættes heri. Det er vigtigt, at enhver variabel, som du vil sætte også bliver eksporteret. Som eksempel er PATH en miljøvariabel, som dit system har sat op med stien til de mapper, som mest sandsynligt indeholder ting, som systemet skal finde. Nu vil du tilføje endnu en mappe. Du kan se, hvad der allerede er i variablen ved at åbne Konsole og skrive echo $PATH

  For at føje stier til din PATH skal du blot lave en fil ved navn $HOME/.config/plasma-workspace/env/path.sh med et indhold i retning af dette:

  export PATH=$HOME/local/bin:$PATH

  Lad os se, hvad der sker her. Kommandoen export fortæller systemet, at dette er noget, som skal gemmes og bruges, når der søges efter filer. Herefter kommer den fulde sti til den mappe, som du ønsker at tilføje (i dette tilfælde $HOME/local/bin). Endelig ser du selve variablen, $PATH - det er fordi du føjer din nye sti til det eksisterende indhold i stedet for at overskrive det.

  Advarsel

  Hvis du vil henvise til din hjemmemappe, så brug ikke '~', brug $HOME i stedet fr


  Ofte vil dette fungere godt nok for dig, men efterhånden som du bliver mere fortrolig med systemet, vil du nok ønske at have det samme miljø når du bruger en konsol eller tilgår maskinen via ssh; så skal du føje noget i retning af dette til slutningen af din .bashrc:

  source $HOME/.config/plasma-workspace/env/path.sh

  Du kan også se, hvordan Plasma faktisk gør det. Opstart af Plasma er kompliceret, men ender med at kalde enten /usr/bin/startplasma-x11 eller /usr/bin/startplasma-wayland. Hvis du er interesseret i at læse koden, så kan du se den online. Søg blot efter environment variables.

  Se også

  SystemindstillingerOpstart og nedlukningAutostart viser, hvilke scripts og programmer der køres og lader dig føje nye til; se Opstart og nedlukning.