Simon/Installation

This page is a translated version of the page Simon/Installation and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎català • ‎dansk • ‎українська

De følgende sider beskriver, hvordan du som slutbruger kan installere og konfigurere Simon på din computer, sådan at du kan kontrollere din PC med stemmen. Se håndbogen for information om hvordan du fortsætter efter installationen.

Softwareudviklere henvises til siden om opsætning af et udviklingsmiljø.

Windows

 • Hent den aktuelle version af Simon fra [1]. Sørg for at du downloader Windows-udgaven af Simon – den har "win32" i navnet og ender på ".exe".
 • Kør installationsguiden for at installere Simon. Hvis du på et eller andet tidspunkt under instllationen bliver usikker, så behold bare standardværdierne.

Valgfrit: Installation af HTK

Hvis du ønsker at træne eller tilpasse HTK's akkustiske modeller skal du også bruge HTK. Hvis du ikke ved hvad dette betyder, så kan du trygt springe denne del over.

Simon bruger et program kaldet Hidden Markov Model Toolkit (HTK) til at oprette talemodellen. Programmet er gratis men under en licens, som forhindrer at det bliver leveret sammen med Simon.

 • Registrér så på HTK's hjemmeside (det er gratis). Kort tid efter at du har angivet dine kontodetaljer skulle du modtage en e-maiil med din personlige adgangskode til HTK.
 • Download HTK. Du vil blive bedt om dit brugernavn og HTK-adgangskode.
 • Udpak HTK til undermappen bin i Simons installationsmappe. Standardstien er C:\Program Files\Simon 0.3\bin. De kørbare filer i arkivet (HHEd.exe, HDMan.exe etc.) skal gemmes direkte i mappen bin (fx C:\Program Files\Simon 0.3\bin\HDMan.exe) og ikke i en undermappe i bin.

Linux

Der er flere måder at installere Simon på Linux på. Hvis din distribution har pakker, så bør du installere Simon ved hjælp af den almindelige pakkehåndtering. Nogle gange skal der foretages yderligere efter installationen:

 • Installation fra arkiverne på Linux Mint (testet under 17.1 i Mate) fungerer fint, men forbindelsen til simond bliver afvist på grund af manglende adgang til databasen. Forbindelsen kan etableres hvis libqt4-sql-lite er installeret.
sudo apt-get install libqt4-sql-sqlite

For installation af kildekode se siden om opsætning af et udviklingsmiljø.

Valgfrit: Installation af HTK

Hvis du ønsker at træne tilpasse HTK's akkustiske modeller, så skal du også bruge HTK. Hvis du ikke ved hvad dette betyder, så kan du trygt springe dette skridt over.

Simon bruger et program kaldet Hidden Markov Model Toolkit (HTK) til at oprette talemodellen. Programmet er gratis men under en licens, som forhindrer at det bliver leveret sammen med Simon.

For Linux-brugere leveres HTK kun som kildekode, hvilket betyder at du selv skal kompilere HTK. Heldigvis er det ret let.

Før vi kan installere HTK skal vi installere dets afhængigheder. Installér følgende pakker:

 • ALSA udviklingsfiler
 • X11 udviklingsfiler
 • Byggesystemet med compiler og linker (oftest kaldet "build-essentials" eller lignende)

På Debian-baserede systemer:

sudo apt-get install build-essential libx11-dev libasound2-dev
 • Registrér så på HTK's hjemmeside (det er gratis). Kort tid efter at du har angivet dine kontodetaljer skulle du modtage en e-maiil med din personlige adgangskode til HTK.
 • Download den nyeste HTK-kildekode (HTK-<version>.tar.gz). Du vil blive bedt om dit brugernavn og HTK-adgangskode.
 • For at pakke ud, bygge og installere den downloadede tarball skal du udføre følgende kommando i en terminal:
cd <sti-til-fil>
tar xvf HTK-<version>.tar.gz
cd htk

Kun for 64-bit systemer!

Fjern alle forekomster af -m32 i filen configure.ac og kør autoconf for at regenerere konfigurationsfilen. Kør så ./configure igen!
./configure
 make
 sudo make install

Mac OS X

Hvis du vil bruge Simon på Mac OS X skal du kompilere fra kildekoden. Det anbefales kun for erfarne brugere.

For at installere fra kildekoden skal du følge siden Opsætning af et udviklingsmiljø


This page was last edited on 7 November 2015, at 09:01. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.