Rendiment de la GPU/Targetes de so externes

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Sound Problems/External Sound Cards and the translation is 100% complete.
Other languages:

Targetes de so externes

Si acostumeu a treballar en un ordinador portàtil, però us falta música d'alta qualitat podeu utilitzar una targeta de so externa per afegir un joc d'altaveus. Aquesta pàgina documenta l'experiència per aconseguir fer-los funcionar satisfactòriament.

Creative USB XFi 5.1 Pro

Atenció

Comproveu Arranjament del sistema -> Multimèdia -> Phonon -> pestanya Dorsal i establiu-hi el gstreamer. Podeu veure que el VLC és el recomanat, però en el moment d'escriure (març de 2010) hi ha problemes d'ús de la CPU amb aquest.


El Phonon no veu la targeta de so?

Arranjament del sistema -> Multimèdia -> Phonon probablement tindrà com a mínim una entrada per a àudio intern i és d'esperar la vostra targeta externa.

Funcionen els altaveus?

Ara aneu a la pestanya Arranjament de l'altaveu, assegureu-vos que la secció de maquinari per a la targeta és correcta i el perfil està en la llista del menú desplegable, i que els altaveus s'enumeren a continuació. En fer clic a cadascun fareu una prova de la sortida.

Problemes?

Proveu la següent ordre:

pacmd list-cards

La qual us donarà una sortida similar a aquesta:

Si tot es veu bé, però els altaveus segueixen sense funcionar correctament, proveu la següent ordre:

pacmd set-card-profile 2 output:analog-surround-51

Això escriu directament a la configuració de PulseAudio. Possiblement haureu de reiniciar el sistema, o podríeu intentar:

pulseaudio -k
start-pulseaudio-x11
start-pulseaudio-kde

El meu altaveu central i el subwoofer, encara no funcionen. Potser no és possible que funcionin, ja que poden dependre de la sortida de l'ordinador portàtil, que en aquest cas sembla només estèreo. Si penseu que el vostre sistema és capaç de millorar, copieu /etc/pulse/daemon.conf a ~ /.pulse/daemon.conf i obrir-lo per a edició. Trobareu la següent línia:

enable-lfe-remixing

Descomenteu-la i canvieu el «no» per un «yes». Si el vostre sistema té una sortida adequada que permeti el subwoofer. Alhora podríeu voler establir un valor per omissió a la freqüència de mostreig (default-sample-rate) de «48000», molta gent pensa que dóna un millor so. Una vegada més haureu de reiniciar PulseAudio o reiniciar el sistema.

Si us plau, afegiu en aquesta pàgina qualsevol altra informació sobre els vostres descobriments.