GPU-Ydelse/Eksterne lydkort

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Sound Problems/External Sound Cards and the translation is 100% complete.
Other languages:

Eksterne lydkort

Hvis du ofte arbejder med en bærbar, men savner musik i høj kvalitet, så kan du bruge et eksternt lydkort til at tilføje et par højttalere. Denne side er beregnet til dokumentation af erfaringer med at få disse kort til at virke tilfredsstillende.

Creative USB XFi 5.1 Pro

Advarsel

Tjek Systemindstillinger -> Multimedie -> Phonon -> Motor og sæt den til GStreamer. Du vil måske se, at VLC bliver anbefalet, men der var problemer med CPU-brug med denne motor, da dette blev skrevet (marts 2010).


Kan Phonon se lydkortet?

Systemindstillinger -> Multimedie -> Phonon vil sandsynligvis have mindst et punkt for intern lyd og forhåbentlig også dit eksterne kort.

Virker højttalerne?

Gå nu til fanebladet Opsætning af højttalere og sørg for, at det rigtige kort og den rette profil er valgt i dropned-menuerne i afsnittet Hardware; så vil dine højttalere blive anført nederst. Klik på hver af dem for at teste lyden.

Problemer?

Prøv følgende kommando:

pacmd list-cards

Det skulle give et resultat noget i retning af dette:

Hvis det alt sammen ser rigtigt ud, men dine højttalere stadig ikke virker korrekt, så prøv denne kommando:

pacmd set-card-profile 2 output:analog-surround-51

Det skriver direkte til PulseAudios konfiguration. Du skal måske genstarte maskinen, eller du kunne prøve med

pulseaudio -k
start-pulseaudio-x11
start-pulseaudio-kde

Min front-center-højttaler og subwoofer virker stadig ikke. Det er måske ikke muligt at få dem til at virke, da de er afhængige af den bærbares output, som i mit tilfælde synes kun at være i stereo. Hvis du mener, at din maskine kan mere, så kopiér /etc/pulse/daemon.conf til ~/.pulse/daemon.conf og åbn den i en editor. Find den følgende linje:

enable-lfe-remixing

Fjern kommentarmærket og ændr "no" til "yes". Hvis dit system har passende output, så vil dette aktivere subwooferen. Ved samme lejlighed er det måske en god ide at sætte "default-sample-rate" til 48000, som mange mener, giver bedre lyd. Igen skal du genstarte PulseAudio eller maskinen.

Hvis du opdager mere om lydkort, så skriv venligst om det her.