Systemindstillinger/Dato og tid

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page System Settings/Date & Time and the translation is 100% complete.
Indstilling af systemets dato and tid
Indstilling af systemets dato and tid

I denne indstillingsdialog kan du sætte systemets tid og dato. Da det er en indstilling for hele systemet, så vil du blive bedt om root-adgangskoden for at ændringerne kan blive anvendt. I fanebladet Dato og tid kan du markere tilvalget Sæt dato og tidspunkt automatisk og vælge en offentlig tidsserver fra drop-ned-listen Tidsserver. Gør du det, så bliver dato og tid sat automatisk. Dette forudsætter en internetforbindelse.

Du kan også sætte dato og tid manuelt ved at fravælge Sæt dato og tidspunkt automatisk. Du kan så enten vælge datoen i kalenderen eller skrive den i tekstfeltet under kalenderen. Du sætter tiden ved at klikke på den del (time, minut eller sekund) som du vil ændre i feltet under uret og så ændrer værdien enten ved at bruge pilene eller ved blot at skrive den ønskede værdi.

Indstilling af tidszone
Indstilling af tidszone

I fanebladet Tidszone kan du vælge den lokale tidszone. Vælg blot det relevante område i listen. Du kan skrive en del af navnet på et område, en region eller en kommentar i tekstfeltet over listen for at begrænse valgmulighederne.

Mere information