Arranjament del sistema/Dispositius d'entrada

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page System Settings/Input Devices and the translation is 71% complete.
Outdated translations are marked like this.
Configuració dels dispositius d'entrada

Informació

Si coneixeu quelcom sobre aquestes preferències, si us plau, ajudeu-nos mitjançant l'afegit d'informació. No us preocupeu pel format. Nosaltres us ajudarem a assegurar que el text té el format correcte.Teclat

En aquesta secció podeu gestionar la configuració del teclat.

Informació

Aquesta secció sobre la configuració avançada del teclat es refereix a la versió KDE SC 4.5.1 o posteriors.


Activar Control + Alt + Retrocés per a matar el servidor X

En la pestanya Avançat, assegureu-vos que Configura les opcions del teclat està activada. Després cerqueu en la llista «Seqüència de tecles per a matar el servidor X». A continuació, heu de poder activar Control + Alt + Retrocés. Una vegada fet, feu clic a Aplica.

Activar la tecla Compose

Compose és una característica que us permet escriure qualsevol caràcter, sense importar el model de teclat que esteu utilitzant, prement una tecla determinada (tecla compose) i una sèrie de tecles. Podeu, per exemple, associar els caràcters «~» i «n» per obtenir un caràcter «ñ» quan es premen desprès de la tecla Compose. Hi ha moltes combinacions de tecles per omissió, i es pot personalitzar el fitxer de configuració per a que s'adapti millor a les vostres necessitats. Trobareu més informació aquí.

Per activar aquesta característica, primer assegureu-vos que Configura les opcions del teclat està activada a la pestanya Avançat. Després, assigneu una tecla a l'arbre Posició de la tecla Compose. Finalment, feu clic a Aplica. A partir d'ara, sereu capaç d'utilitzar aquesta tecla com a tecla compose.

Ratolí

In this section you can manage the settings for your mouse. On the General tab you can configure things like button handedness, and is single or double click opens icon.

On the Advanced tab you can change things like how mover cursor responds to physical movement of mouse.

On the Mouse Navigation tab you can enable moving mouse cursor with keyboard.

Touchpad

In this section you can manage the settings for your mouse trackpad. Settings may vary based on hardware.

Disabling touchpad is currently (KDE4.11.20) not supported on this setting-module. If you have Synaptiks package installed you can disable it with commandline command: synclient TouchpadOff=1. Also Synaptiks gui-app provides settings to manage disabling of touchpad.

Palanca de control

En aquesta secció podeu gestionar la configuració de la palanca de control.

Tablet

This section allows you to configure your graphical tablet. This is an optional component that might require separate installation.