Systemindstillinger/Opstart og nedlukning

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page System Settings/Startup and Shutdown and the translation is 100% complete.
Indstillinger, som påvirker opstart og nedlukning af dit skrivebord

Information

Hvis du ved noget om disse indstillinger, så hjælp os ved at tilføje information på den engelske side. Du skal ikke bekymre dig om formattering eller sprog. Vi hjælper dig med at sørge for, at din tekst bliver forståelig og korrekt formatteret.


Autostart

Denne artikel beskriver, hvordan man bruger Systemindstillinger til at indstille KDE's opstart. For at følge dette afsnit skal du åbne Systemindstillinger og vælge Opstart og nedlukning > Autostart.

Her kan du indstille, hvilke programmer eller scripts der skal køres lige når du logger ind i Plasmas skrivebord. Her kan du tilføje programmer, som altid skal køre, som KAlarm eller KTorrent.

Klikker du på Tilføj program..., så åbnes den sædvanlige programvælger-dialog, hvor du kan vælge et program. Derved laves der en 'desktop'-fil for programmet i mappen autostart. Når du har valgt et program, så åbnes en dialog for Egenskaber. Du skal bare klikke på O.k., så er du færdig. Du kan tilpasse programmets egenskaber senere: vælg programmet i listen og klik på Egenskaber for at få dialogen frem igen.

Du kan sætte automatisk opstart af et program midlertidigt ud af kraft ved af fjerne markeringen i tilvalgsboksen i søjlen Status. Du kan også angive, at programmet kun skal starte, når du logger ind til en KDE-session. For at gøre det vælger du programmet, klikker på Avanceret og sætter et mærke i tilvalgsboksen.

Klikker du på Tilføj script..., så bliver du spurgt om stien til et script; skriv stien i tekstfeltet eller klik på knappen for at få en filvælger-dialog frem. Hvis du fravælger valgmuligheden Opret som symlink, så vil scriptfilen blive kopieret til mappen autostart; ellers bliver der lavet en henvisning. Du kan bruge knapperne Egenskaber og Avanceret på samme måde, som for programmer.

Med scripts har du yderligere en mulighed: I søjlen Kør ved finder du en dropned-liste med tre valgmuligheder: Opstart, Nedlukning og Præ-KDE opstart, som bestemmer, hvornår scriptet køres - henholdsvis ved opstart (efter at skrivebordet er startet), når du logger ud eller under opstarten af skrivebordet. Bemærk, at for at kunne bruge de to sidste muligheder, så skal scriptet have filendelsen .sh.

Tjenestehåndtering


Sessionshåndtering

Indstillinger som påvirker gendannelse af sessioner og lignende

Sessionshåndtering lader dig vælge hvordan KDE skal se ud, når du logger ind:

  • Gendan forrige session
  • Gendan en manuelt gemt session
  • Start med en tom session

Information

For at gemme en session manuelt skal du først vælge Genskab manuelt gemt session og klikke på Anvend. Når du så bruger Startmenu -> Forlad vil du se, at der er en ny valgmulighed - Gem session.


Se også