Solució de problemes/Samsung scx-4500W

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Troubleshooting/Samsung scx-4500W and the translation is 100% complete.

Mike Cloaked <mike.cloaked at gmail.com> ha publicat el següent comentari respecte a la instal·lació sobre Fedora 14. Tingueu en compte algunes referències als directoris locals, i potser els haureu d'editar per adaptar-los al vostre sistema.


Configuració de la impressora

La següent tècnica de configuració funciona per a les últimes versions de Fedora des de F12 a F14.

Descarregueu el conjunt de controladors i descomprimiu-los. Els controladors estan disponibles a la pàgina web de Samsung.

No instal·leu els seus script(s). En el seu lloc poseu els dos fitxers següents del seu fitxer Unified Driver: Afegiu el fitxer rastertosamsungspl (des de cdroot/Linux/i386/at_root/usr/lib/cups/filter/rastertosamsungspl) a /usr/lib/cups/filter/
i scx4500w.ppd (des de cdroot/Linux/noarch/at_opt/share/ppd/) també és necessari. Necessiteu entrar a /usr/share/cups/model/foomatic-db-ppds i crear el directori «samsung», i després

gzip -c
/path-to-my-scx4500w/scx4500w.ppd > samsung/scx4500w.ppd.gz

Comproveu que els contextos de selinux dels nous fitxers corresponen amb els altres en aquest directori. Això és tot el que es necessiteu. A continuació connecteu-la al port usb de l'ordinador que està executant Fedora 12, 13 o 14, i engegueu la impressora, mentre veieu amb «tail» el fitxer de missatges.

En l'arrencada immediatament s'ha de reconèixer la impressora i el fitxer de missatges ens ha de mostrar que el dispositiu s'ha trobat bé, i veure unes línies com:

Nov 22 18:22:59 home1 kernel: [ 336.170027] usb 1-1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 4
Nov 22 18:22:59 home1 kernel: [ 336.284908] usb 1-1: New USB device found, idVendor=04e8, idProduct=342b
Nov 22 18:22:59 home1 kernel: [ 336.284911] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
Nov 22 18:22:59 home1 kernel: [ 336.284914] usb 1-1: Product: SCX-4500W Series
 
Nov 22 18:22:59 home1 kernel: [ 336.284917] usb 1-1: Manufacturer: Samsung Electronics Co., Ltd.

Apareixerà una finestra dient que la impressió ha estat afegida i ens ofereix comprovar la configuració -tot el que cal canviar és la mida del paper de Carta a A4 i executeu una pàgina de prova- que ha d'estar per omissió.

Imprimiu una pàgina d'estat del sistema des de la pròpia impressora que estarà bé, i llavors una prova d'impressió des de l'ordinador.

A continuació, comproveu que la impressora està visible per altres equips a la LAN. Si no, llavors aneu a localhost:631 en un navegador i assegureu-vos que la impressora es comparteix amb altres màquines.

Després podeu intentar utilitzar el cable ethernet, o canviar la configuració sense fils. L'he posat a la xarxa local i li he donat una adreça IP específica més alta que el valor per omissió 192.x.x.x, l'adreça que ve amb la meva xarxa és 10.0.0.x.

L'escaneig funciona molt bé, però són necessaris un parell de paràmetres de configuració.

La impressora funciona, tot i ser una impressora sense suport -només necessita els dos fitxers extrets de l'aplicació Samsung Linux que permeten que la impressora funcioni bé-.


Escanejar

També he provat escanejar s la SCX-4500W. Per a Fedora F14 era necessari afegir-la a la secció de Samsung al fitxer /lib/udev/rules.d/65-libsane.rules:

# Samsung SCX-4500W
 ATTRS{idVendor}=="04e8", ATTRS{idProduct}=="342b", ENV{libsane_matched}="yes"

Aquest va ser l'únic pas necessari. Una vegada la màquina es reinicia a continuació l'escanig funciona (per exemple, a través de GIMP).

Llavors simplement vaig llançar el GIMP i li vaig demanar que escanegés -troba l'escàner, i ha funcionat sense cap tipus de configuració addicional-.

Així que, encara que només he provat la impressió i la capacitat d'escaneig en Fedora 14 a través del port USB, ha funcionat molt bé.

Encara falta provar:

 1. accedir a la impressora a través d'Ethernet
 2. accedir a la impressora a través de sense fils
 3. accedir a la impressora a través de wifi

Si algú ha fet alguna altra prova en aquesta Samsung SCX-4500W i té els detalls pas a pas de la configuració, estaria interessat en conèixer aquesta informació. De qualsevol manera aquesta és una bona impressora i molt silenciosa, i també és molt maca!

Accés a la xarxa

La impressora està configurada amb una adreça IP per omissió 192.0.0.192.

Per tal d'obtenir la interfície de xarxa per treballar en la meva xarxa local, que utilitza una àmplia gamma de IP 10.0.xx, inicialment vaig arrencar un vell ordinador portàtil i el connecto amb un cable ethernet creuat que ve amb la impressora. Llavors vaig aturar el servei NetworkManager i després vaig aixecar el servei de «xarxa».

El següent pas és accedir com a root i posar el portàtil en el mateix interval de IP com la impressora, escriviu:

ifconfig eth0 192.0.0.10 up

A continuació, inicieu Firefox i aneu a l'adreça 192.0.0.192, es connecta immediatament a la interfície de gestió incrustada de la impressora (anomenada «SyncThru» en l'argot de Samsung) i es mostra com una pàgina web en Firefox.

Després és fàcil trobar la pàgina de la xarxa i canviar l'adreça IP a una altra IP estàtica dins d'interval de la meva xarxa local o continuar usant DHCP. En el meu cas, una vegada tenia l'adreça MAC de la interfície de xarxa de la impressora puc afegir-la a la meva configuració del servidor DHCP local i donar a la impressora un nom local.

Si no esteu executant el vostre propi servidor DHCP, aleshores probablement sigui més fàcil donar-vos una adreça IP estàtica en el mateix interval que les adreces a la LAN local.

La xarxa s'organitza de manera que si el cable ethernet està connectat a la impressora, llavors utilitza la interfície de cable i si no farà servir la interfície sense fils.

De manera que tot seguit aneu a la pàgina de la interfície sense fils a SyncThru, i establiu els ajustos necessaris sense fils per al vostre propi punt d'accés local. En el meu cas s'utilitza WPA2 amb encriptatge AES, però la vostra experiència pot variar.

Tan aviat com desconnecto el cable ethernet de la impressora connecta al meu punt d'accés sense fils i rebo la seva adreça IP a través del meu servidor DHCP. Llançant el Firefox al meu ordinador va a l'adreça IP de la impressora connectant-me altra vegada a la interfície de gestió incrustada (SyncThru). A partir d'aquí és accessible l'interval habitual de configuració de la impressora, i també el seguiment d'ús de pàgines i del tòner.

El següent per obtenir impressió a través de la xarxa en comptes de a través d'USB.

 1. A l'ordinador, aneu a Sistema -> Administració -> Impressió -> Impressora nova .
 2. Seleccioneu Impressora de xarxa i el menú desplegable HP JetDirect (encara que no ho és).
 3. Utilitzeu l'IP de la impressora coneguda al diàleg «host» i per omissió sortirà «Port 9100». Feu clic a Endavant.
 4. Seleccioneu el fitxer PPD (com en les seccions anteriors) i navegueu cap a ell -configureu la resta dels paràmetres requerits-. Canvieu el paper a mida A4.

Després he enviat una pàgina de prova -i he imprès un element de correu- que semblava estar bé, a part que la mida de pàgina és una mica massa petita per a l'escriptura en la part superior i inferior. Que sens dubte es pot ajustar segons sigui necessari més endavant. Llavors, qualsevol altra màquina a la xarxa pot utilitzar la impressora a través de cups o establir-la com una ruta independent a través de la xarxa com anteriorment.

Ja que el cable per cable havia estat eliminat, aquesta impressió de prova es va fer a través de la xarxa sense fils a la scx-4500w. Si la impressora està connectada a l'encaminador local a través de ethernet llavors la impressió es realitza a través de l'encaminador amb cable -no es pot fer alhora per sense fils i per cable-.

Escanejar mitjançant la xarxa

L'escaneig a través de la xarxa és possible gràcies a la creació d'una simple addició al fitxer /etc/sane.d/xerox_mfp.conf. Només heu d'afegir les següents línies al final del fitxer:

# adreça IP de la xarxa sense fils de Samsung scx4500w
tcp xx.xx.xx.xx

on xx.xx.xx.xx és l'adreça IP estàtica de la impressora que es configura utilitzant la interfície de gestió de SyncThru.

En iniciar «xsane», es mostrarà a dalt una opció de dues impressores, i seleccionant l'opció amb l'adreça TCP definida anteriorment es permetrà que «xsane» accedeixi a l'escàner a través de la xarxa en lloc de a través d'USB. Això pot ser més lent que l'USB, però funciona.

Tenir la impressora multifunció treballant amb la impressora a través d'USB i l'escàner a través de la xarxa, permet una solució senzilla als problemes coneguts en els escàners USB 2 connectats a un port USB 3, el qual causa que «xsane» es pengi, es tracta d'un error comú en el codi del controlador XHCI amb els nuclis 3.12 i 3.13.