Fejlløsning/Samsung scx-4500W

  From KDE UserBase Wiki
  This page is a translated version of the page Troubleshooting/Samsung scx-4500W and the translation is 100% complete.

  Mike Cloaked <mike.cloaked at gmail.com> skrev de følgende kommentarer om installation under Fedora 14. Bemærk, at nogle referencer er til lokale mapper og at du kan være nørt til at tilrette disse for at passe til dit system.


  Opsætning af printeren

  Følgende teknik virker under versioner af Fedora fra F12 til F14.

  Download driversætter og udpak dem med untar. Driverne er tilgængelige fra Samsungs webside.

  Installér ikke deres scripts. Træk i stedet følgende to filer ud fra deres fil Unified Driver: Tilføj filen rastertosamsungspl (fra cdroot/Linux/i386/at_root/usr/lib/cups/filter/rastertosamsungspl) til /usr/lib/cups/filter/
  og scx4500w.ppd (fra cdroot/Linux/noarch/at_opt/share/ppd/) skal også bruges. Så skal du gå til mappen /usr/share/cups/model/foomatic-db-ppds og lave undermappen "samsung".

  gzip -c
  /path-to-my-scx4500w/scx4500w.ppd > samsung/scx4500w.ppd.gz

  Tjek, at selinux-indholdet af den nye mappe matcher de andre i denne mappe. Det er alt, hvad der skal gøres. Tilslut dernæst USB-kablet til hovedmaskinen, som kører Fedora 12, 13 eller 14 og tænd printeren, mens du overvågen meddelelsesfiles ved hjælp af kommandoen tail.

  Når du starter op, skulle printeren umiddelbart blive genkendt og meddelelsesfilen skulle vise, at enheden er blevet fundet korrekt og vise linjer som disse:

  Nov 22 18:22:59 home1 kernel: [ 336.170027] usb 1-1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 4
  Nov 22 18:22:59 home1 kernel: [ 336.284908] usb 1-1: New USB device found, idVendor=04e8, idProduct=342b
  Nov 22 18:22:59 home1 kernel: [ 336.284911] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
  Nov 22 18:22:59 home1 kernel: [ 336.284914] usb 1-1: Product: SCX-4500W Series
   
  Nov 22 18:22:59 home1 kernel: [ 336.284917] usb 1-1: Manufacturer: Samsung Electronics Co., Ltd.

  Et vindue dukker op og meddeler, at printeren er blevet tilføjet og tilbyder at tjekke indstillingerne - alt hvad du skal gøre er at ændre papirstørrelse fra UL Letter til A4 og så udskrive en testside; den skulle se perfekt ud.

  Udskriv så en systemstatusside fra selve printeren - den skulle også være i orden; endelig skal du udskrive en testside fra hovedmaskinen.

  Tjek så, at printeren kan ses af de andre maskiner på lokalnetværket. Hvis ikke, så gå til localhost:631 i en browser og sørg for at printeren deles med de andre maskiner.

  Du kan prøve at bruge ethernetkablet sener eller ændre indstillingerne for trådløs forbindelse. Jeg skal placere den i det lokale netværk og give den en fornuftig IP-adresse i stedet standardadressen med 192. eftersom mit netværk er 10.0.0.x.

  Scanning virker fint, men et par tilpasninger af konfigurationen er nødvendige.

  Printeren virker selv om den ikke er understøttet - og den skal kun have de to filer fjernet fra Samsungs Linux-program for at fungere.


  Scanning

  Jeg har også testet scanning på scx-4500w. For Fedora F14 var det nødvendigt at tilføje følgende under afsnittet Samsung i filen /lib/udev/rules.d/65-libsane.rules:

  # Samsung SCX-4500W
   ATTRS{idVendor}=="04e8", ATTRS{idProduct}=="342b", ENV{libsane_matched}="yes"

  Dette var det eneste, der skulle gøres. Efter at have genstartet maskinen, så virkede scanning (fx via GIMP).

  Jeg startede så simpelthen GIMP og bad den om at scanne - den fandt scanneren og alting fungerede uden yderligere opsætning.

  Selvom jeg kun har testet udskrivnings- og scanningsfunktionerne på Fedora 14 via USB-porten, så fungerer det fint.

  Endnu mangler test af:

  1. tilgang til printeren via ethernet
  2. tilgang til printeren via trådløst net
  3. tilgang til scanneren via ethernet/wifi

  Hvis nogen har foretaget andre tests på denne Samsung SCX-4500W og har skridt-for-skridt detaljer om opsætning, så vil jeg meget gerne høre om det. Under alle omstændigheder er det en god printer, og den ser også smart ud!

  Netværksadgang

  Printeren er fra fabrikken sat op med en standard-IP-adresse, 192.0.0.192.

  For at få netværksinterfacet til at virke på mit LAN, som er i IP-området 10.0.x.x startede jeg først en gammel bærbar op og forbandt den med det krydsede ethernetkabel, som følger med printeren. Så stoppede jeg tjenesten NetworkManager og startede tjenesten "network".

  Næste skridt er at starte en konsol som root og placere den bærbare i det samme IP-område som printeren ved at skrive:

  ifconfig eth0 192.0.0.10 up

  Start så Firefox og gå til adressen 192.0.0.192, som forbinder dig til det printerens indbyggede håndterings-brugerflade (kaldet "SyncThtu" i Samsung-sprog), som vises som en webside i Firefox.

  Så er det ligetil at finde netværkssiden og ændre IP-adressen, enten til en statisk IP-adresse i mit lokale LAN's område eller lade det fortsætte med at bruge DHCP. I mit tilfælde kunne jeg tilføje printerens netværksinterface til min lokale DHCP-server og give printeren et lokalt navn, lige så snart jeg havde printerens MAC-adresse.

  Hvis du ikke kører din egen DHCP-server, så er det nok lettere at give printeren en statisk IP-adresse i samme område som dine lokale LAN-adresser.

  Netværket er arrangeret sådan, at hvis ethernetkablet er koblet til på printeren, så bruges det kablede interface, ellers bruges det trådløse.

  Gå dernæst til siden for det trådløse interface i SyncThru og angiv de nødvendige indstillinger for dit lokale trådløse access-punkt. I mit tilfælde bruges der WPA2 med AES-kryptering, men dit netværk kan være anderledes.

  Lige så snart jeg fjernede ethernetkablet forbandt printeren sig til mit trådløse accesspunkt og fik sin IP-adresse fra min DHCP-server. Jeg startede så Firefox på min hovedmaskine og gik til printerens IP-adresse, hvorved jeg blev forbundet til det indbyggede håndteringsinterface igen (SyncThru). Derfra var det sædvanlige udvalg af printerindstillinger tilgængelige, ligesom jeg kunne overvåge papir- og tonerforbrug.

  Dernæst, for at printe via netværket istedet for USB.

  1. På hovedmaskinen gå til System -> Administration -> Printning -> Ny printer
  2. Vælg Netværksprinter og i dropnedmenuen HP JetDirect (selv om det ikke er denne printer).
  3. Brug Kendt printer-IP i dialogen "vært" og lad standarden være "Port 9100". Klik Næste.
  4. Vælg ppd-fil (som i afsnittet ovenover) og navigér til den - sæt de øvrige nødvendige parametre. Ændr papir til A4.

  Så sendte jeg en testside - og udskrev en mail - som virkede god nok bortset fra, at papirstørrelsen var en smule for lille til udskriften øverst og nederst. Det kan utvivlsomt justeres til senere. Nu kan enhver maskine på netværket enten bruge printeren via cups eller sætte den som en uafhængig rute via netværket som ovenfor.

  Eftersom kablet blev fjernet under denne test gik udskriften via det trådløse netværk til scx-4500w. Hvis printeren er kablet til din lokale router via ethernet, så sendes udskriften via den kablede forbindelse - du kan ikke printe trådløst og via kabel på samme tid.

  Scanning via netværket

  Scanning via netværket er mulig ved at føje en enkelt ting til filen /etc/sane.d/xerox_mfp.conf. Tilføj blot følgende linjer nederst i filen:

  #Samsung scx4500w wireless ip network address
  tcp xx.xx.xx.xx

  hvor xx.xx.xx.xx er printerens statiske ip-adresse, som opsættes ved brug af håndteringsinterfacet SyncThrough.

  Når du starter xsane op får du mulighed for at vælge imellem to printere; ved at vælge printeren med tcp-adressen defineret ovenfor lader du xsane tilgå scanneren via netværket istedet for via usb. Dette kan være langsommere end usb, men det virker.

  At få multifunktionsprinteren til at fungere som printer via usb og som scanner via netværket gør det muligt at omgå det kendte problem, hvor usb2-scannere tilsluttet en usb3-port får xsane til at hænge, hvilket er en almindelig fejl i zhci-driverkoden i kerneversionerne 3.12 og 3.13.