Guia d'aprenentatge/Obrir una consola

This page is a translated version of the page Tutorials/Open a console and the translation is 75% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎català • ‎dansk • ‎français • ‎українська

Obrir una consola

KDE SC ve amb l'aplicació de consola Konsole. Usualment la trobareu al menú d'inici a Programes -> Sistema. Si no teniu una instal·lació completa del KDE, qualsevol aplicació de consola, com xterm farà el cas.

Per què?

En demanar ajuda se us pot dir que «obriu una consola» o «obriu un terminal» -són el mateix-. Perquè fer-ho? Bé, de vegades alguna cosa no es comporta com s'espera. Quan s'utilitza una IGU (interfície gràfica d'usuari) per fer alguna cosa i no se sap per què ha fallat. Si obriu un terminal i tracteu de fer el mateix des de la línia d'ordres, rebreu una gran quantitat de text que mostrarà com funciona l'ordre, i que ajudarà a la gent a trobar la font del problema.

Com?

Hi ha diverses maneres, i quina serà la més fàcil dependrà de quina distribució utilitzeu. És molt probable que al menú pugueu veure una entrada amb una icona que s'assembla a una pantalla en negre, en blanc. Fent clic sobre seu s'obrirà una consola. Sols haureu d'escriure l'ordre que us dóna l'ajudant, i l'ajudant us dirà què passa.

Si no podeu veure la icona, hi ha un quadre de cerca al vostre menú? Si és així, escriviu-hi konsole. Aquesta és la consola del KDE. Si no la trobeu, podríeu no tenir instal·lat el KDE, però no és un problema. Podeu escriure xterm en el seu lloc i esteu segur que el teniu instal·lat.

Si no teniu instal·lat el KDE potser us agradaria provar Alt + F2. Obrirà una petita finestra en la qual podreu escriure el nom de l'aplicació (konsole).

Note-box-icon.png
Nota
Si el vostre ajudant us diu que obriu una consola, aneu amb compte de no presentar lletres en majúscules si no se us indica. A Linux, a diferència de Windows, tot distingeix entre majúscules i minúscules. Si presenteu una lletra majúscula quan no hi hauria de ser, no se sabrà què voleu dir, i probablement se us indicarà que no es troba dit fitxer.


Més tard, a mesura que agafeu confiança, és possible que utilitzeu un terminal més sovint, ja que algunes coses són molt més ràpides des d'una consola, però al començament no us ha de preocupar.


This page was last edited on 12 December 2013, at 17:09. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.