Brug af Google Contacts

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Working with Google Contacts and the translation is 100% complete.
Other languages:

Advarsel

Disse instruktioner gælder kun for udgaver af kdepim og KOrganizer fra version 4.3.7 og nyere. Der er betydelige forskelle til de ældre versioner, så nogle instruktioner virker måske ikke.


Note

For at illustrere, hvordan tingene virker synkroniseres der i denne manual med Google-kontoen [email protected]


Hvordan man synkroniserer Google Contacts med Kontact

Installation af Googles data-API

For at synkronisere data fra Google Contacts og Calendar skal Akonadis Google data-API være installeret på dit system. Installationsproceduren kan variere afhængigt af dit pakkehåndteringssystem.

For at installere det skal du åbne en terminal og skrive:

Distributionen baseret på DEB-pakker: sudo apt-get install akonadi-kde-resource-googledata
Distributionen baseret på RPM-pakker: yum install akonadi-googledata

Dette vil installere pakken akonadi-kde-resource-googledata og dens afhængighed, libgcal0

Note

Din distribution har måske ikke apt-get eller yum installeret som standard. Nogle distributioner bruger deres egne pakkehåndteringsprogrammer. Hvis det er tilfældet kan du installere apt-get (på en DEB-baseret distribution) eller yum (på en RPM-baseret distribution) eller du kan bruge din distros pakkehåndteringsprogram til at installere de nødvendige pakker direkte. Nogle distroer har helt andre pakkesystemer. Hvis din distro er en af dem, så bør du konsultere distroens manual, dens websted eller dens forum.


Advarsel

Denne instruktion gælder ikke for nyere versioner af Kdepim. I stedet er afhængighederne blevet indbygget. For at se om din version har dette skal du tjekke Systemindstillinger -> Personlig information og se om google-contacts findes der som en ressource (i nogle versioner vil du finde akonadi_gcal_resource4).


Konfiguration af integration af kontakter

Efter installation af pakkerne går du til Kontacts område Kontakter i navigationslinjen til venstre. Højreklik dernæst i feltet Adressebøger og vælg Tilføj adressebog. Sørg for at ressourcen Akonadi Google Contacts er valgt og klik så på O.k..

Nu dukker et vindue op, hvor du vil blive bedt om dine loginoplysninger til din Google konto. Skriv dem og klik på O.k.. Sæt et flueben i boksen ved siden af akonadi google resource 0 og tast F5 for at opdatere dine kontakter.

Vejledning med animeret GIF

Note

Denne animerede GIF viser de skridt, der skal tages for at opnå synkronisering med Google Contacts.


Nu er dine kontakter blevet synkroniseret!