Amarok/Manual/Spilleliste/Gemte spillelister

  From KDE UserBase Wiki
  Revision as of 08:44, 5 July 2013 by Claus chr (talk | contribs)
  (diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

  Gemte spillelister

  Gemte spillelister er en traditionel slags spilleliste. Gemte spillelister virker på samme måde som Amaroks aktuelle spilleliste og er gemt i Amaroks database eller i dit filsystem til senere brug.Det kan være morsomt at bruge dem ved begivenheder, når du har særlige numre, som du vil afspille.

  Det er let at lave en spilleliste med netop de numre i den rækkefølge du ønsker. Til hverdagsbrug er det nogen gange hurtigere at bruge Dynamiske spillelister eller Automatisk generering af spillelister, når du har mindre præcise behov for særlige numre og rækkefølge.

  For at gennemse og håndtere dine gemte spillelister skal du gå til Spillelister -> Gemte spillelister i feltet Mediekilder.

  Håmdtering af gemte spillelister

  Gem en spilleliste

  Du kan gemme din aktuelle spilleliste i Amaroks database ved at klikke på ikonet nederst i panelet Spilleliste. Du kan gennemse spillelisterne i Amaroks database ved at gå til Spillelister -> Gemte spillelister i feltet Mediekildere og udvide Amarok-database. Du finder dem i filsystemet mappen ~/.kde(4)/share/apps/amarok/playlists.

  Eksport af en spilleliste

  Du kan eksportere den aktuelle spilleliste til dit filsystem ved at vælge menuen Spilleliste -> Eksportér spilleliste som.... Der åbnes så en fildialog, hvor du kan angive navn, placering og type af spilleliste. Klik så på Gem. Husk, at spilleliste-filer ikke indeholder musikdata. Hvis du vil lytte til spillelistens indhold på en anden computer, så skal du medbringe musikken medmindre den allerede har de ønskede numre.

  Import af en spilleliste

  Du kan importere en spilleliste-fil til Amarok blot ved at kopiere den til en mappe, som Amarok kender som en del af din musiksamling. Når Amarok opdager en ny spilleliste i en mappe i din samling, så bliver den føjet til Spillelistefiler på disk i Spillelister -> Gemte spillelister i feltet Mediekilder. Hvis spillelisten ikke dukker op med det samme, så kan du opdatere samlingen manuelt ved at vælge menuen Værktøjer -> Opdatér samling. Hvis du i stedet for at importere spillelisten blot ønsker at høre den, så kan du åbne den med menuen Amarok -> Afspil medie.... De spillelister, som du vælger her vil blive føjet til den aktuelle spilleliste.