Tasques comunes

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 08:30, 10 August 2023 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Quan les tasques comunes semblen estranyes

Si sou nou en l'espai de treball Plasma és probable que moltes tasques comuns us semblin estranyes. Algunes coses són completament conceptes mous, i altres només es fan de manera diferent. Hi ha instantànies de com dur a terme moltes tasques de plasma a aquesta pàgina Com es fa (HOWTO).

Com puc instal·lar programari KDE addicional?

La instal·lació de programari a l'ordinador, ja sigui amb KDE SC o GNOME, depèn en gran mesura del sistema de gestió de programari de la vostra distribució. Si us plau, consulteu amb aquesta per a més informació. Instal·lar programari KDE per a més detalls.

Com puc instal·lar els controladors per a wifi, vídeo i altre maquinari?

La instal·lació de controladors de maquinari per a xarxes o vídeo és una tasca per a la qual la majoria de les distribucions tenen cura. distribucions diferents usen eines diferents per a la configuració del maquinari. Si us plau, consulteu amb la vostra distribució per a més informació. Una bona manera és preguntar a altres usuaris en els canals de xat.

Gestor de fitxers amb esteroides

Dolphin és el nou gestor de fitxers, però es veu i se sent molt diferent dels gestors de fitxers més antics. Apreneu com activar les vistes prèvies, doneu accés ràpid als directoris que més useu, i trieu el nivell de detall amb el que voleu veure els fitxers. Tot això i més en aquesta Guia d'aprenentatge per a la gestió de fitxers.

Reanomenar múltiples fitxers


Hi ha moments en que haureu de reanomenar un gran nombre de fitxers o carpetes alhora. Això es refereix sovint com un «reanomenat per lots», i es pot aconseguir de diverses maneres en el KDE.


Amb Dolphin


Dolphin té una capacitat de reanomenar diversos fitxers per numeració, encara que la funcionalitat és actualment limitada i només és útil en certes situacions. Una aplicació útil seria reanomenar un pleg de fotografies. Heus aquí Com es fa.


Amb KRename


KRename té la capacitat de reanomenar un gran nombre de fitxers en funció de molts criteris diferents, com cerca i substitueix, propietats del fitxer, meta-dades als fitxers mp3 i ogg, i molts altres.


KRename es pot trobar al menú Kickoff en la secció Utilitats. Se'l pot anomenar «Bulk Rename».


Usar dispositius extraïbles

Muntar el dispositiu

La majoria de distribucions, en el seu arranjament per omissió, no munten automàticament les unitats extraïbles. Hi ha dues maneres principals de bregar amb això.

There are two main ways of accessing a drive that was just plugged in:

  • Usant el Notificador de dispositius: Feu clic sobre el nom del dispositiu i es mostraran diverses opcions, una de les quals és Obre amb el gestor de fitxers. Això obre Dolphin amb el contingut del dispositiu.
  • Muntant des de Dolphin: Si ja teniu Dolphin obert veureu que el nou dispositiu apareix en el plafó Llocs. Feu clic sobre el dispositiu i en veureu el contingut.
  • Si preferiu que la unitat es munti automàticament, ara es pot fer anant a Arranjament del sistema -> secció Maquinari -> Dispositius extraïbles i marqueu Habilita el muntatge automàtic dels suports d'emmagatzematge extraïbles.


Consell

La primera opció «Munta automàticament només els suports extraïbles que s'hagin muntat manualment abans» pot ser una opció més segura que el muntatge de tots els suports extraïbles.Si escolliu muntar automàticament, recordeu que encara haureu de desmuntar-lo (tancar-lo) abans de retirar-lo. Això és l'equivalent al programari de Windows que diu «treure de forma segura». En el Notificador de dispositius veureu . En Dolphin, un clic dret us oferirà la mateixa icona amb «Treu «...» amb seguretat» (els tres punts són el nom del dispositiu).

Informació

Els discs d'àudio es poden reproduir sense muntar. Empreu la vostra aplicació preferida per a la reproducció de discs.


Obrir una safata de CD buida

En general s'utilitza un botó de maquinari per a fer-ho, però si això no fos possible es pot crear un enllaç a un script que ho faci. Trobareu més detalls d'això en aquesta pàgina de debat.

Ajuda amb la configuració

Espai de treball

Internet

Sessió

  • De tant en tant, quan alguna cosa no funciona bé, se us pot dir que necessiteu establir una variable d'entorn. Aquí teniu com fer-ho.