Digikam/Picasa

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 05:39, 1 March 2011 by Claus chr (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Hvordan billeder eksporterer til og importeres fra Picasa web i digiKam

Fra Mohamed Maliks blog, 16. februar 2011

Jeg har længe brugt Google Picasa... siden de udgav Picasa 3.0 for Linux; men siden udgivelsen af Picasa 3.5 har de officielt droppet understøttelse af Linux-systemer på grund af for få brugere. Selv dengang så brugte jeg også digiKam; men i mellemtide er digiKam blevet mit foretrukne billedhåndteringsprogram.

Hvis du har aktiveret dit Picasa-webalbum ved brug af din Google-konto, så kan du eksportere billeder til det fra digiKam og du kan improtere billeder den anden vej. Processen er ganske enkel.

Eksport af billeder

For at eksportere billeder til PicasaWeb markerer du de billeder, som du vil eksportere og vælger så menuen Eksportér -> Eksportér til PicasaWeb. Når du vælger dette punkt vil du blive bedt om at angive dit Google brugernavn og adgangskode. Når du har angivet dine akkreditiver, så vil du se en dialog som denne:Du kan enten vælge at lave et nyt album eller at uploade til et eksisterende album. Du kan også vælge størrelserne af de filer, som du vil uploade. Når du er klar, klikker du på Start upload.

Import af billeder

Det er også enkelt at importere billeder. Vælg menuen Importér -> Importér fra PicasaWeb.

Hvis du allerede angav dine kontoinformationer, da du eksporterede billeder, så vil digiKam ikke spørge dig igen. Det vil blot frembringe denne dialog.Vælg, hvilket album du vil downloade og hvor du vil overføre billederne til. Klik så på Start download.