Arranjament del sistema/Engegada i aturada

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 01:30, 16 December 2022 by Abella (talk | contribs) (Created page with "== Vegeu també == * Variables d'entorn de la sessió")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Configuració que afecta l'engegada i l'aturada de l'espai de treball

Informació

Si coneixeu quelcom sobre aquestes preferències, si us plau, ajudeu-nos mitjançant l'afegit d'informació. No us preocupeu pel format. Nosaltres us ajudarem a assegurar que el text té el format correcte.Inici automàtic

En aquest article es descriu com utilitzar el programa systemsettings per a configurar l'inici del KDE. Per a seguir aquest capítol, executeu systemsettings i seleccioneu Engegada i aturada -> Inici automàtic.

Des d'aquí podeu configurar les aplicacions o scripts a executar tan aviat com entreu a l'espai de treball Plasma. És possible que vulgueu afegir aquí les aplicacions amb les que sempre esteu treballant, com KAlarm o KTorrent.

Fent clic a Afegeix programa... s'obre el diàleg selector d'aplicació habitual des del qual podreu seleccionar-ne una. Es crea un fitxer d'escriptori de l'aplicació a la carpeta d'inici automàtic. Una vegada seleccionada s'obrirà el diàleg Propietats. Només cal que feu clic a i ja està. Després podreu modificar les propietats de l'aplicació: Seleccioneu l'aplicació en la llista i feu clic a Propietats per obrir el diàleg.

Podeu suspendre temporalment l'inici automàtic d'una aplicació desmarcant la casella de selecció a la columna Estat. També podeu especificar que l'aplicació només s'ha d'iniciar quan s'accedeixi a una sessió KDE. Per a fer-ho, seleccioneu l'aplicació, feu clic a Avançat i marqueu la casella de selecció.

Fent clic a Afegeix script... se us preguntarà pel camí cap a un script; escriviu el camí al quadre de text o feu clic al botó per obtenir un diàleg selector de fitxers. Si deseleccioneu l'opció Crea com a enllaç simbòlic el fitxer d'script es copiarà a la carpeta d'inici automàtic; en cas contrari es crearà un enllaç. Podeu utilitzar els botons Propietats i Avançat de la mateixa manera que per a les aplicacions.

Amb els scripts disposeu d'una opció addicional: En la columna Executa a es troba una llista desplegable amb tres opcions: Inici, Aturada i Inici previ al KDE, el qual determina quan s'executarà l'script -a l'inici (una vegada iniciat l'escriptori), en tancar la sessió o durant l'arrencada de l'escriptori, respectivament-. Tingueu en compte que per utilitzar qualsevol de les dues últimes opcions, l'script ha de tenir l'extensió .sh.

Gestor del servei


Gestió de sessions

Configuració que afecta la restauració i connexió de la sessió

El Gestor de sessions permet triar com haurà d'iniciar la sessió el KDE:

  • Restaura la sessió anterior
  • Restaura la sessió desada manualment
  • Comença amb una sessió buida

Informació

Per desar manualment una sessió, primer heu de seleccionar l'opció Restaura la sessió desada manualment i Aplica. Llavors, quan utilitzeu el menú del KDE -> Sortida trobareu que disposeu d'una nova opció -Desa la sessió-.


Vegeu també