Difference between revisions of "Wiki Team Page/Problems"

(issues as of Jan 2021)
 
Line 50: Line 50:
  
 
* On the panel on the left one bloc seems to be missing. Link to the "Special"-Pages is not there anymore. So I am not able to enter pages for uploading images or searching for templates, etc.
 
* On the panel on the left one bloc seems to be missing. Link to the "Special"-Pages is not there anymore. So I am not able to enter pages for uploading images or searching for templates, etc.
 +
** Special pages can be found here: [[Special:SpecialPages]]
 
* Translation Systems seems not to work correctly. I have added two new German translations yesterday, but they do not show up on the German page [https://userbase.kde.org/Discover/de]. However translations are there in the translation system. It seems that one step is missing on the update of translations.
 
* Translation Systems seems not to work correctly. I have added two new German translations yesterday, but they do not show up on the German page [https://userbase.kde.org/Discover/de]. However translations are there in the translation system. It seems that one step is missing on the update of translations.
 
* And yes, embedded video template is not working. You may see it [[Special:myLanguage/Plasma/Application_Dashboard|here]]. A plugin missing?
 
* And yes, embedded video template is not working. You may see it [[Special:myLanguage/Plasma/Application_Dashboard|here]]. A plugin missing?
  
 
Well, I am not really a technical guy and I don't know how to investigate the cause of these issues, however, if there is anything I can do to help in that matter - never hesitate to contact me, please. [[User:Ikoch|Ikoch]] ([[User talk:Ikoch|talk]]) 19:01, 27 January 2021 (UTC)
 
Well, I am not really a technical guy and I don't know how to investigate the cause of these issues, however, if there is anything I can do to help in that matter - never hesitate to contact me, please. [[User:Ikoch|Ikoch]] ([[User talk:Ikoch|talk]]) 19:01, 27 January 2021 (UTC)

Latest revision as of 07:03, 28 January 2021

This page was created in july 2019.

Translation system

  • fuzzybot is slow or misses some updates completely?
    • When the site was updated a lot of pages that had been updated and marked for translation in recent years but had never shown up in the translation system suddenly showed up in the list of translatable pages needing updating.
    • Recently some pages were updated and marked for translation but have not shown up in the translation system 3 days later! Does the old problem persist?
    • e.g. Kdenlive/Manual was updated and marked for translation on July 20. The Danish translation has not been updated as of July 23. but the page reports it is 100% complete. As of July 25. the pages seems to have been processed.
  • The glitch discussed in the last messages of this thread.
  • If a page has been marked for translation, and fuzzybot has not yet handled it, it will none the less seem to be translatable when entering the translation page from a previously translated version of that page. If newly added units are then translated, they will not be entered properly into the system.

    For a demonstration of this behaviour see Kdenlive/Manual/Effects And Transitions/uk I recently split the very long table into many new units, marked the page for translation and then proceeded to enter the individual rows from the original Ukrainian translation in their respective units. The result was that the content of the table appeared untranslated. In the translation page all units appeared to hold translated content, but nothing was saved. (When the Effects and Transitions page was finally ready to be translated all new units had to be translated again — everything that had been entered into new units had been lost).

    As far as I can tell, this only affects pages that have been translated prior to being modified, and only languages that had translated (some of) the original content as other languages have no link to access the translation page. This is new behaviour.

Update july 2020

Some problems with the translate system persist. See User:Claus_chr/FuzzyBot_Problems

System issues

  • Special:WhatLinksHere is not reliable - maybe this is due to poor (or no) integration with the translation system? It may report that no page links to a page even though in fact there are pages linking to it. We should probably remove the tool from the panel, as it does more harm than good in its present state. Can we find a replacement? (User:Claus_chr/Search#Search internal links does the trick but is a bit awkward to use.)

    Result of using Special:WhatLinksHere on the page What is KDE. Note that the page Welcome to KDE UserBase should be in the list but isn't.

    What-links-here-error.png
  • Searching for users: The search box at the top of our pages is not very helpful - it returns hits to all translated pages. Can it be replaced by a search box that respects the user language?
  • Searching for contributors: A lot of special-purpose search options can be found on User:Claus_chr/Search. However, these searches use DPL - an outdated extension. Should we update our search framework?

Formatting issues

  • Icon template: seems to align to the top of the line rather than to the middle causing images to extend too much below the line (see Toolbox#Inserting_GUI_Icons for examples). Also compare Icon-list-add.png to Icon-list-add.png entered as [[File:Icon-list-add.png]].
  • Links to pages that have not been written yet used to be red - seems to be blue now as in This page does not exist - done 25.07.2019
  • The Smiley template appears way too big inside a Warning template (see Create a Page at the bottom). - done 25.07.2018
  • Numbered lists: Sometimes some of the numbers are not shown. See for example Kdenlive/Manual under Effects. This looks like a Firefox bug :( tested with Firefox, Firefox Nightly and Chromium and only Chromium didn't have this issue. - 14.12.2020: Problem may have resolved itself.

Copyright

After the 2020 update of the wiki software

  • Commenting system: all threads have been lost - it seems a plugin is missing
  • Translation system: Some old translations have been mangled and now have problems being translated. Needs investigation - who and what are affected? (only new units? only existing translations?)
  • DPL search: plugin needs to be installed
  • embedded video: does the {{#ev template still work?
  • {{Special:ContributionScores does not work anymore.

Issues as of January, 2021

  • On the panel on the left one bloc seems to be missing. Link to the "Special"-Pages is not there anymore. So I am not able to enter pages for uploading images or searching for templates, etc.
  • Translation Systems seems not to work correctly. I have added two new German translations yesterday, but they do not show up on the German page [1]. However translations are there in the translation system. It seems that one step is missing on the update of translations.
  • And yes, embedded video template is not working. You may see it here. A plugin missing?

Well, I am not really a technical guy and I don't know how to investigate the cause of these issues, however, if there is anything I can do to help in that matter - never hesitate to contact me, please. Ikoch (talk) 19:01, 27 January 2021 (UTC)


This page was last edited on 28 January 2021, at 07:03. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.