Amarok/QuickStartGuide/Ordlisten

  From KDE UserBase Wiki
  This page is a translated version of the page Amarok/QuickStartGuide/Glossary and the translation is 100% complete.

  Ordforklaringer

  Brødkrummer

  Dette er en måde at navigere i et hierarkisk filsystem; i Amarok findes de nær toppen af panelet Mediekilder. Med udgangspunkt i hjemmemappen viser de, hvor dybt man har navigeret i filsystemet. Når du er gået til et bestemt sted i filsystemet, så vil du se alle mapperne ovenover. I Amarok lader linket > mellem mapper dig finde ud af, hvilke andre mapper der findes på dette niveau. Brødkrummerne er en effektiv måde at navigere i hele din maskines filsystem.

  Samling

  Alle lydfiler, som Amarok har samlet i databasen. Din samling kan variere i størrelse og indhold af musikspor afhængigt af hvilke enheder (så som musik-cd'er eller musikafspillere), der er tilsluttede og monterede på din computer.

  Samlingsbrowser

  Dette er i feltet Mediekilder under Lokal musikog viser dig listen over den musik, som du har i din samling. Samlingsbrowseren lader dig søge i og sortere dine spor efter forskellige id3-tags.

  Spillelister

  Et udvalg at spor fra din samling, som du vil spille. Nogle musikafspillere har foruddefinerede spillelister, som sandsynligvis afviger fra Amaroks.

  Script

  Plugins, som udvider Amaroks funktionalitet. Scripts er tilgængelige i Indstillinger -> Indstil Amarok... -> Scripts. Tilføj flere kilder til sangtekster, flere streaming stationer, gem albumforsider sammen med musikken, brænd cd'er ud fra spillelister, etc.

  Scrobble

  At scrobble et spor betyder, at mens du lytter til det vil titlen og kunstneren blive sendt til et websted så som Last.fm, hvor informationen føjes til din profil.

  Stream, streaming

  Lige som det 20. århundredes radiostationer, så udsender internet-radiostationer "strømme" af indhold. Du kan finde musik, nyheder, kommentarer og holdninger. Amarok kan tilgå mange streams enten ved hjælp af scripts så som Cool Streams eller individuelt tilføjede i menuen Spilleliste -> Tilføj stream.

  Tags

  Informationen om hvert spor du lytter til, fx albummets navn, sporets titel, komponist, kunstner, år osv. Der er en standard kaldet ID3 til at inkludere denne information om musik-cd'er. Du kan redigere tagene for individuelle spor i Amarok, hvis du har de korrekte rettigheder.