Apper

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Apper and the translation is 100% complete.
Feu clic per a engrandir
Una eina gràfica per a gestionar els paquets

Característiques

  • Gestiona la instal·lació i desinstal·lació de paquets
  • Gestiona les actualitzacions dels paquets
  • Es poden cercar els paquets per nom, descripció, o inclòs en el nom de fitxer
  • Suporta el filtrat de
    • Instal·lat o disponible
    • Usuari final o desenvolupament
  • Es poden veure els paquets en grups

Instal·lar paquets

Si coneixeu el nom del paquet, podeu simplement escriure'l a la barra de cerca. El valor predeterminat és trobar-lo pel seu nom.

Nota

Les cerques són lentes, ja que s'ha de consultar la base de dades de paquets. Tant la local com la de cada repositori. Trobareu que treballar alhora que es fa aquesta tasca resulta lent.


Suposem, però, que us calen consells per als paquets adequats. Aquesta vegada escolliu Cerca per descripció. Per exemple, si introduïu «flac» al terme de cerca i seleccioneu Cerca per descripció s'us presentaran tots els paquets que relacionades amb l'ús de fitxers flac. Els paquets instal·lats estaran marcats per una a l'esquerra del nom del paquet.

Finestra principal de l'Apper mostrant una descripció del paquet seleccionat

Per tant. Teniu una llista dels fitxers corresponents. Feu clic sobre un i s'obrirà un plafó donant-vos una descripció del fitxer. Fent clic al botó Més... obtindreu tres opcions per a mostrar: una llista de les dependències (les quals es gestionen de manera automàtica, si opteu per instal·lar), una llista de les aplicacions que depenen del paquet que escolliu i una llista dels fitxers inclosos en el paquet.

Finestra principal de l'Apper mostrant les dependències del paquet

En fer clic sobre un paquet es convertirà un botó a la dreta d'aquest. Si el paquet no es troba instal·lat ja es veurà un botó Instal·la, fent-hi clic el marcareu per a instal·lar. Si el paquet ja està instal·lat veureu un botó Elimina, fent-hi clic el marcareu per a eliminar.

Nota

A la pestanya Fonts del programari es poden configurar els repositoris utilitzats per l'Apper. És necessària més informació sobre aquesta pestanya.


Actualitzar els paquets

A la pàgina principal de l'Apper feu clic a la icona Actualitzacions per a obrir la pàgina de configuració per a comprovar si qualsevol paquet instal·lat per l'Apper necessita ser actualitzat. Com abans, el repositori i la instal·lació seran consultats, de manera que hi ha un retard. Un cop més, les dependències es resoldran quan esteu d'acord amb la descàrrega.

Opcions de configuració

A la pàgina principal de l'Apper feu clic a la icona i seleccioneu Opcions per a obrir la pàgina de configuració de l'Apper.

La pàgina d'arranjament general

A la pestanya Arranjament general podeu establir la freqüència de la comprovació d'actualitzacions, d'acord amb les vostres necessitats. De manera predeterminada és Diàriament, però per a un lloc ultra-segur hauríeu d'escollir Cada hora, i per un ús menor podeu tenir una freqüència Setmanalment o Mensualment.

A continuació si voleu que les actualitzacions s'instal·lin automàticament. Un bon detall és dir que les actualitzacions de seguretat s'instal·lin automàticament, però no els altres paquets.

Nota

A la pestanya Fonts del programari es poden configurar els repositoris utilitzats per l'Apper. És necessària més informació sobre aquesta pestanya.


La pàgina Fonts de programari