Digikam/Taula de llum

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/LightTable and the translation is 100% complete.

Filtrar les fotografies amb l'eina Taula de llum del digiKam

Publicat el 2 de febrer de 2011 | Autor: Dmitri Popov

Si teniu un grapat de targetes d'emmagatzematge en la borsa de fotografies, no hi ha necessitat de preocupar-vos per la quantitat de fotografies que podeu prendre abans que la càmera digital es quedi sense memòria. Això significa que podeu prendre fàcilment desenes de fotografies de la mateixa matèria des de diferents angles, composició i il·luminació. Però això també farà que la tasca de triar la millor fotografia del lot sigui tot un desafiament. Afortunadament, digiKam proporciona una eina simple però eficaç que us pot ajudar a comparar i analitzar diverses fotografies una al costat de l'altra i triar la que més us agradi. El nom d'aquesta meravellosa eina és Taula de llum, i la podeu invocar escollint Eines -> Taula de llum des de la barra d'eines principal.

Copyright Dmitri Popov

Això obre una finestra taula de llum buida, i hi podeu afegir dues o més fotografies arrossegant-les des del plafó de miniatures (anomenat barra de miniatures en digiKam) de la finestra. Alternativament, podeu seleccionar les fotografies en un àlbum i utilitzar la drecera de teclat Ctrl + L o de l'ordre Imatge -> Col·loca sobre la taula de llum per afegir les fotografies seleccionades a una nova finestra taula de llum. A continuació, n'hi podreu afegir més seleccionant-les des d'un àlbum i escollint l'ordre Imatge -> Afegeix a la taula de llum o utilitzant la drecera de teclat Ctrl + Majús. + L.

Utilitzar la Taula de llum és força senzill. Si sols heu afegit un parell de fotografies a la finestra taula de llum, es mostraran una al costat de l'altra, pel que us serà més fàcil examinar i comparar les fotografies. Premeu el botó Sincronitza, i la taula de llum mantindrà les dues fotografies en sincronia. De manera que quan feu zoom o arrossegueu una fotografia, aquestes accions també s'aplicaran automàticament a l'altra fotografia. Podeu tornar a ordenar les fotografies a la finestra Taula de llum utilitzant els botons A l'esquerre i Al dret. I si hi teniu més de dues fotografies, les podreu veure per parelles fent clic al botó Per parelles.

Trobareu més guies d'aprenentatge com aquesta fent clic a l'enllaç Fotografia/ca de sota.