Digikam/Contrast local

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Local Contrast and the translation is 100% complete.

Millorar les fotografies amb l'eina Contrast local del digiKam

Aquest article va aparèixer originalment al blog Scribbles and Snaps i ha estat reproduït amb el permís d'en Dmitri Popov.

digiKam ofereix diverses característiques que poden millorar les fotografies que contenen àrees sota- o sobreexposades. Per exemple, l'eina Fusió de l'exposició us permet fusionar múltiples presses amb diferents exposicions en una fotografia perfectament exposada. Però si només teniu una imatge? En aquest cas, potser voldreu donar-li una oportunitat a la característica Contrast local. Es basa en l'eina LDR tonemapping, que està dissenyada per millorar el rang dinàmic de la fotografia per reduir el su contrast global i augmentar el contrast local. Ho fa mitjançant la generació d'una versió desaturada i borrosa de la fotografia. A continuació, fusiona els canals RGB de la fotografia original amb la imatge borrosa desaturada utilitzant ja sigui la funció Lineal o Potència. Sona complicat? No us preocupeu, l'eina de Contrast local és molt fàcil d'utilitzar, pel que no cal entendre totes les seves complexitats per tal d'obtenir resultats satisfactoris.

Copyright Dmitri Popov

Obriu la fotografia a l'editor i escolliu Millora -> Contrast local. L'eina permet aplicar fins a quatre operacions pel mapatge dels tons anomenades etapes. Cada etapa té dos paràmetres per ajustar: Potència i Difuminat. El primer permet especificar el nivell de desaturació, mentre que el segon permet ajustar les zones afectades a la fotografia. Per a previsualitzar el resultat, premeu el botó Prova. Una vegada esteu satisfet amb el resultat, premeu per aplicar el procés a la fotografia.

Mentre l'eina Contrast local pot semblar una manera fàcil d'arreglar les fotografies, l'haureu d'utilitzar amb compte: de vegades pot fer més mal que bé, produint fotografies amb un aspecte artificial.