Digikam/Lokal kontrast

This page is a translated version of the page Digikam/Local Contrast and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Türkçe • ‎català • ‎dansk • ‎italiano • ‎български • ‎українська

Forbedring af fotos med digiKams værktøj Lokal kontrast

Denne artikel blev oprindeligt bragt i Scribbles and Snaps og bringes med Dimitri Popovs tilladelse.

digiKam har forskellige funktioner, som kan forbedre fotos, som har under- eller overeksponerede områder. For eksempel lader værktøjer Eksponeringsblanding dig forene flere optagelser med forskellig eksponering til et perfekt eksponeret foto; men hvad hvis du kun har et billede? I så fald kan du prøve at bruge funktionen Lokal kontrast. Den er baseret på LDR Tonemapping, som er designet til at forbedre et fotos dynamiske omfang ved at reducere dets globale kontrast og øge den lokale kontrast. Det opnås ved at generere en afættet og sløret udgave af fotoet. Det kombinerer så RGB-kanalerne fra det oprindelige foto med det afættede, slørede billede ved brug af en af funktionerne Lineær eller Potens. Lyder det kompliceret? Det er det ikke; værktøjer Lokal kontrast er ret ligetil at bruge, så du behøver ikke at forstå alle detaljerne.

Copyright Dmitri Popov

Åbn fotoet, som du vil forbedre i editoren og vælg Forbedr -> Lokal kontrast. Værktøjet lader dig anvende op til fire operationer med tonetilknytningen kalder faser. I hver fase har du to parametre, som du kan justere: Potens og Sløring. Den første lader dig specificere niveauet for afmætning, mens den anden lader dig justere, hvilken del af fotoet, som bliver berørt. For at få forhåndsvist resultatet klikker du på knappen Prøv. Når du er tilfreds med resultatet klikker du på OK for at anvende processen på fotoet.

Selv om værktøjet Lokal kontrast lyder som en let måde at tilrette fotos, så bør du bruge det forsigtigt; nogle gange kan det gøre mere skade end godt og producere fotos, som ser unaturlige ud.


This page was last edited on 15 February 2011, at 21:25. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.