Digikam/Miniatures

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Thumbnails and the translation is 100% complete.

Com habilitar la càrrega ràpida de miniatures al digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Mohamed Malik, el 13 de febrer de 2011

Una de les coses que em molestaven durant els primers dies de la utilització de digiKam és que la velocitat de càrrega de les miniatures era lenta, ja que he estat un usuari de Picasa durant molt de temps. Picasa té una velocitat de càrrega de miniatures com cap altre programari de gestió d'imatges. No obstant això és a causa del fet que Picasa és desenvolupat per Google, una companyia multimilionària que té tots els cèntims del món. No obstant el digiKam també pot carregar les miniatures força ràpid, però encara no tan ràpid com Picasa.

Quan instal·leu digiKam per primera vegada aquest crea dues bases de dades, una per a les imatges que porta tota la informació relativa a les imatges de la vostra col·lecció i la segona per a les miniatures. Per omissió les miniatures es generen quan s'accedeix a les carpetes. No obstant, podeu generar les miniatures amb un parell de clics del ratolí.

Després d'instal·lar digiKam i que mostri la carpeta arrel on es mantenen les vostres imatges, això és molt senzill. El que cal fer és, anar a Eines i seleccionar l'opció Reconstrucció de totes les miniatures i s'us donaran dues opcions.1. Escaneja
Aquesta opció cercarà les miniatures que faltin a la col·lecció i les generarà -aquest procés és ràpid-.
2. Reconstrueix-ho tot
Aquesta opció escaneja totes les imatges en la vostra col·lecció i genera les miniatures -aquest procés és lent i triga molt de temps-.

Després d'executar un dels passos anteriors, notareu que les imatges es carreguen gairebé instantàniament en utilitzar digiKam. Fer-ho és molt bo i incrementa el rendiment de digiKam.