Digikam/Miniaturer

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Thumbnails and the translation is 100% complete.

Hvordan man kan aktivere hurtig indlæsning af miniaturer i digiKam

Fra Mohamed Maliks blog, 13. februar 2011

En af de ting, der generede mig de første par dage, hvor jeg brugte digiKam var, at indlæsningen af miniaturer tog lang tid i forhold til, hvad jeg havde været vant til i Picasa. Picasa indlæser miniaturer hurtigere end noget andet billedbehandlingsprogram. Det skyldes selvfølgelig, at Picasa er udviklet af et stort firma med masser af penge. Ikke desto mindre kan digiKam også indlæse miniaturer ganske hurtigt, men er stadig ikke så hurtigt som Picasa.

Når du installerer digiKam første gang, så laver det to databaser, en med al information om billederne i din samling og en med miniaturer. Som standard dannes miniaturerne efterhånden som mapperne tilgås. Du kan dog generere miniaturer med nogle få klik med musen.

Efter at have installeret digiKam og vist det rodmappen for dine billeder, er det meget enkelt. Vælg menuen Værktøjer -> Gendan miniaturer...; så får du to muligheder.1. Scan
Dette vil scanne efter manglende miniaturer i din samling og generere dem. Det går hurtigt.
2. Gendan alle
denne valgmulighed gennemgår alle billederne i din samling og danner miniaturer - dette er en langvarig proces.

Efter at gennemføre en af disse vil du føle, at miniaturerne indlæses næsten øjeblikkeligt i digiKam. Det er smart at gøre og forøger digiKams ydelse.