Installation af KDE neon

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Installing KDE neon and the translation is 94% complete.
Outdated translations are marked like this.

Om KDE neon

KDE neon er et sæt af arkiver til distribution af KDE. Det er også et sæt af disk-imagefiler, som indeholder en let installérbar version af Ubuntu med et minimalt sæt af programmer og et KDE Plasma-skrivebord samt et forudkonfigureret KDE neon-arkiv efter dit valg.

Hent neon

Neons hjemmeside er neon.kde.org. Gå til "Download KDE neon". Du vil se fire tilgængelige billeder: User, Testing, Unstable og Developer. Docker-billeder anbefales ikke til nye brugere.

Unstable Edition er til de, der kan leve med mærkbare fejl og som bogstavelig talt ikke kan vente med at få de nyeste funktioner. Til Testing Edition følger kun fejlrettelser til den seneste version af KDE. Forsøg på at rette fejl kan dog forårsage nye fejl. Developer Edition er til KDE-udviklere og har udviklingsbibliotekerne installeret på forhånd.

User Edition anbefales til almindelige brugere og også til de, der er overvældede af det forrige afsnit.

Installation

Når du har hentet billedfilen har du to muligheder: skriv den til USB med KDE/ROSA Image Writer eller brænd billedet til en DVD. Brug din sædvanlige DVD-brænder til at brænde et billede til en DVD. Hvis du ikke har et optisk drev eller hvis du synes at det er for langsomt, så download ROSA Image Writer og skriv billedet til et USB-drev. Genstart så din computer..

Information

Hvis du aktuelt bruger Windows 8 eller derover, så finde "Avanced Startud" på skrivebordet. Naviger til menuen Advanced Startup Settings. Vælg "Use a device" fulgt af det medium du skrev neon til.


Du skulle nu blive mødt med KDE neons Plasma-skrivebord efter et par skærme med indlæsning. Klik på "Install neon User" og vent på at installationsprogrammet dukker op. Følg punkterne i installationsprogrammet indtil Disk Setup. Ved dette punkt får du en valgmulighed. Brug hele disken eller installer ved siden af eksisterende OS'er? Mere avancerede diskopsætninger kan bruge eksisterende hjemmemapper og overskrive OS'er. Fremtidige versioner af neon vil gøre det nemme at overskrive OS'er.

Hvis du ikke har lavet en backup af dine Windows-filer eller hvis du er usikker på, om alle de programmer du har brug for har ækvivalenter til Linux-baserede systemer, så bør du installere ved siden af Windows; hvis ikke, så kan du bruge hele disken. Efter dette valg starter installationen. Vælg hurtigt men omhyggeligt din tidszone og angiv brugerinformation. Vent herefter på installationsprogrammet.

Hvis du vi kan du nu gå på opdagelse i KDE indtil du ser en besked om at installationen er afsluttet. Herefter kan du genstarte computeren ved at klikke på ikonet i nederste venstre hjørne og vælge Forlad og så Genstart . Hvis alt går vel skulle du se en menu med valgmulighederne: "neon GNU/Linux," "Advanced options for neon GNU/Linux" og "System Setup." Hvis du har installeret ved siden af Windows, så finder du også valgmuligheder til det.

Efter installationen

Efter Installationen kan du starte softwaremanageren Discover og finde de programmer du har brug for. Det inkluderer sandsynligvis en kontorpakke, et økonomiprogram og en e-mail-klient. Vi anbefaler at du enten installerer LibreOffice (ikke officiel, men virker virkelig godt med KDE) eller Calligra (udviklet af KDE) som kontorpakke. Til e-mail er der KMail and Thunderbird. KDE's egne økonomiprogrammer er Skrooge and KMyMoney, men GNUCash kan også bruges.