Klipper

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Klipper and the translation is 100% complete.
  Klipper er en udklipsholder på steroider

Traditionelt forventer man af en udklipsholder, at man kan kopiere et tekstudsnit til det for senere at indsætte teksten et andet sted; hvis du kopierer et nyt tekstudsnit til udklipsholderen, så forsvinder det gamle. Klipper løser dette problem ved at gemme tidligere udklip. Det er stadig det seneste udklip, som normalt sættes ind, men du kan vælge at indsætte et ældre udklip, hvis du vil. Du kan indstille hvor mange udklip, der skal gemmes. Klik på ikonen i statusområdet eller panelet for at se, hvilke udklip der er til rådighed og nogle indstillingsmuligheder. Lad os se lidt på nogle af valgmulighederne.

Note

I Plasma er der to forskellige buffere, udklipsholderen og udvalget. Udklipsholderen fyldes, når du taster Ctrl + X eller Ctrl + C og indholdet indsættes, når du taster Ctrl + V. Udvalgsbufferen fyldes blot ved at markere noget tekst og kan indsættes ved at klikke med den midterste museknap. Når det er sagt, så er det vigtigt at vide, at Klipper kan konfigureres til at indeholde begge buffere.


  De to vigtigste valgmuligheder under Generelt er nok om du vil have udklipsholderen til at starte tomt eller om du vil bevare indhold fra en session til den næste; og om du vil synkronisere udklipsholderen og markeringen.
  Hvis du laver skripts eller programmerer, så er dette afsnit til dig. Handlinger baseret på regulære udtryk kan defineres her.
  I Genveje kan du ændre eksisterende tastaturgenveje. Det er i øjeblikket ikke muligt at lave yderligere genveje.

Håndbogen er tilgængelig ved at klikke Hjælp nederst i indstillingsdialogen.

Vejedning

Yderligere information

Klipper kan tilgås fra kommandolinjen ved hjælp af xclip. For at kopiere til Ctrl+V/V-bufferen, skal du bruge xclip -selection clipboard