Kubuntu/Avançat/Repositoris

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Kubuntu/Advanced/Repositories and the translation is 100% complete.

Gestionar els repositoris

Afegir un repositori

Podeu utilitzar el Descobridor Muon per afegir repositoris nous.

Com fer-ho: Inicieu el Descobridor Muon. Seleccioneu «Fonts -> Configura les fonts de programari» a la finestra. Introduïu la contrasenya d'administrador en l'indicador. Feu clic esquerre a la pestanya «Altre programari». Feu clic esquerre al botó «Afegeix...». Introduïu l'adreça del repositori al quadre de text. És necessari emprar el format correcte, i té un aspecte similar a aquest: deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-ppa/backports/ubuntu raring main Feu clic al botó «Bé» per afegir el repositori. Feu clic al botó «Tanca». Apareixerà un missatge emergent mentre s'actualitza la llista de paquets. Ara el Muon us permetrà trobar el nou programari disponible.

Habilitar un repositori

Podeu utilitzar el Descobridor Muon per habilitar repositoris.

Com fer-ho: Inicieu el Descobridor Muon. Seleccioneu «Fonts -> Configura les fonts de programari» a la finestra. Introduïu la contrasenya d'administrador en l'indicador. Feu clic a la pestanya «Altre programari». Marqueu la casella corresponent a la secció central de la finestra per habilitar un repositori. Feu clic al botó «Tanca». Apareixerà un missatge emergent mentre s'actualitza la llista de paquets. Ara el Muon us permetrà trobar el nou programari disponible.

Deshabilitar un repositori

Podeu utilitzar el Descobridor Muon per a deshabilitar repositoris.

Com fer-ho: Inicieu el Descobridor Muon. Seleccioneu «Fonts -> Configura les fonts de programari» a la finestra. Introduïu la contrasenya d'administrador en l'indicador. Feu clic a la pestanya «Altre programari». Desmarqueu la casella corresponent a la secció central de la finestra per a deshabilitar un repositori. Feu clic al botó «Tanca». Apareixerà un missatge emergent mentre s'actualitza la llista de paquets. Ara el Muon oblidarà el programari que ja no està disponible.

Eliminar un repositori

Podeu utilitzar el Descobridor Muon per eliminar repositoris.

Com fer-ho: Inicieu el Descobridor Muon. Seleccioneu «Fonts -> Configura les fonts de programari» a la finestra. Introduïu la contrasenya d'administrador en l'indicador. Feu clic a la pestanya «Altre programari». Feu clic sobre el nom d'un repositori existent a la secció central de la finestra per a seleccionar-lo. Feu clic al botó «Elimina». Feu clic al botó «Tanca». Apareixerà un missatge emergent mentre s'actualitza la llista de paquets. Ara el Muon oblidarà el programari que ja no està disponible.

Gestionar els arxius de paquets personals (PPA)

Els arxius de paquets personals permeten que qualsevol persona a la comunitat d'Ubuntu, que s'ha compromès a observar el de conducta d'Ubuntu, pugui pujar paquets font d'Ubuntu per a ser construïts i publicats com un repositori apt a través de Launchpad. El programari des de l'de paquets personals (PPA) requereix una clau GnuPG (GPG) perquè el vostre sistema pugui verificar que s'estan obtenint els paquets de la font correcta i que els paquets no han estat interferits durant la seva construcció. GnuPG és una eina de GNU per a la comunicació segura i l'emmagatzematge de les dades.

Important: El contingut dels arxius de paquets personals no es comproven o supervisen. Instal·leu el programari d'ells sota el vostre propi risc.

Afegir un PPA

Podeu utilitzar el Descobridor Muon per afegir un PPA:

Com fer-ho: Obriu la pàgina d'informació general Launchpad PPA al vostre navegador. Veureu la ubicació del PPA a la secció «Adding this PPA to your system».

Obriu el Descobridor Muon. Seleccioneu «Fonts -> Configura les fonts de programari» a la finestra. Introduïu la contrasenya d'administrador en l'indicador. Feu clic a la pestanya «Altre programari». Feu clic al botó «Afegeix...». Enganxeu al quadre de text la ubicació que heu obtingut de la pàgina d'informació general del PPA. Feu clic al botó «Bé» per afegir el repositori. Feu clic al botó «Tanca». Apareixerà un missatge emergent mentre s'actualitza la llista de paquets. Ara el Muon us permetrà trobar el nou programari disponible.

Podeu utilitzar la línia d'ordres per afegir un PPA a la 9.10 Karmic Koala o als nous sistemes de Kubuntu:

Com fer-ho: Visiteu la pàgina d'informació general Launchpad PPA al vostre navegador Veureu la ubicació del PPA a la secció «Adding this PPA to your system».

Obriu una finestra de terminal. Afegiu el PPA al vostre sistema introduint aquesta ordre a la finestra de terminal, substituint la ubicació per la que heu obtingut de la pàgina d'informació general del PPA: sudo add-apt-repository ubicació Actualitzeu l'índex de paquets amb aquesta ordre: sudo apt-get update Ara ja podeu instal·lar el programari des d'aquest PPA.

Eliminar un PPA

Podeu utilitzar el Descobridor Muon per eliminar un PPA:

Com fer-ho: Inicieu el Descobridor Muon. Seleccioneu «Fonts -> Configura les fonts de programari» a la finestra. Introduïu la contrasenya d'administrador en l'indicador. Feu clic a la pestanya «Altre programari». Feu clic sobre el nom d'un PPA existent a la secció central de la finestra per a seleccionar-lo. Feu clic al botó «Elimina». Feu clic al botó «Tanca». Apareixerà un missatge emergent mentre s'actualitza la llista de paquets. Ara el Muon oblidarà el programari que ja no està disponible.

Nota: Per aconseguir eliminar no només el repositori PPA, sinó també els paquets instal·lats des d'aquest PPA, i tornar als paquets dels repositoris oficials d'Ubuntu, hi ha un paquet de línia d'ordres que ho farà: ppa-purge.

Com fer-ho: En una consola, escriviu sudo apt-get install ppa-purge. Desprès, sudo ppa-purge ppa:<nom_repositori>/<subdirectori> poseu el nom(s) correcte del PPA.

Si en comptes de voler eliminar el PPA utilitzant la línia d'ordres, escriviu sudo add-apt-repository --remove ppa:algun_ppa/ppa

Tornar a «Kubuntu avançat»