Kubuntu/Col·laborar

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Kubuntu/Contribute and the translation is 100% complete.


Col·laborar

La comunitat Kubuntu està composta per persones i equips de treball per empaquetar programari, provar-lo, fer triatge dels errors, i després promoure Kubuntu a un públic més ampli. Tot el programari, treball artístic, i la documentació ha estat creat, provat, usat i debatut obertament per persones arreu del món que participen en la comunitat «Open Source», el qual ha estat possible gràcies a Internet. Us convidem a ajudar a donar forma a la Kubuntu per satisfer millor les vostres necessitats.

Difondre el missatge

La forma més fàcil de retornar aquest esforç a la comunitat Kubuntu, és compartint amb els altres. Recomanar-los la Kubuntu, mostrar-los com es descarrega i instal·la, i debatre amb ells les possibilitats i qualitats del programari de codi obert. A mesura que la nostra comunitat creix, es fa més vigorosa i està més recolzada.

Donar suport i aconseguir-lo

La prestació de suport és una manera impressionant de retornar aquest esforç a la comunitat, atès que no cal tenir coneixements avançats o saber-ho tot sobre Linux o Kubuntu. Segur que acabareu aprenent més a mesura que aneu ajudant als altres, el qual augmentarà el vostre coneixement i habilitats. Aquesta pot ser una porta d'entrada a l'aprenentatge d'altres coses, des del triatge d'errors a l'empaquetament, potser fins i tot a la programació. A més, és molt gratificant arreglar el sistema d'algú que es troba a l'altra banda del món!

Podeu donar suport i aconseguir-lo en els canals d'IRC, a través de la llista de correu dels usuaris de Kubuntu, o a través dels fòrums de Kubuntu, els fòrums d'Ubuntu i els fòrums del KDE.

Subscriure's

Per començar a utilitzar les llistes de correu cal subscriure's. La subscripció permet enviar un missatge sense haver d'esperar en una cua per l'autorització, i permet rebre missatges d'altres persones que també estiguin subscrites a la llista de correu.

Abans d'enviar un missatge, comproveu si el tema s'ha plantejat anteriorment. Per a fer-ho, utilitzeu Google per a cercar en els arxius.

Usuaris de Kubuntu

Desenvolupament de Kubuntu

Documentació de Kubuntu

Canals IRC de Kubuntu

 #kubuntu            El canal oficial per a suport de Kubuntu

Connecteu a #kubuntu a través de la web aquí: #kubuntu

#kubuntu-offtopic   Per a un fora de tema (off-topic) amb els usuaris de Kubuntu
#kubuntu-devel      Aquest és el canal des d'on treballen els desenvolupadors

Informar dels errors

La presentació d'errors bons és molt important per a millorar la qualitat de Kubuntu. Per obtenir informació sobre la presentació i redacció d'informes d'errors útils, vegeu .Informar dels errors.

Per a les respostes típiques que és probable que obtingueu dels desenvolupadors del KDE, vegeu les respostes als errors.

Els equips locals

Si voleu conèixer als altres usuaris de Kubuntu a la vostra àrea, cerqueu un equip de la comunitat d'Ubuntu local (equip LoCo, per abreujar) al que unir-vos.

Empaquetament i desenvolupament

Informació sobre la creació de paquets i contribuir a desenvolupar la Kubuntu.

Traduccions

Kubuntu dóna la benvinguda a tots els traductors d'arreu del món. Traduint la Kubuntu ajudareu a l'ús per part de les persones que se senten més còmodes amb la seva llengua materna. Les traduccions necessàries es poden trobar aquí, traducció de Kubuntu.

Proves

Ser un provador de Kubuntu implica l'execució de programari problemàtic, provar les ISO per veure si s'instal·len correctament, i provar els paquets per a confirmar que s'ha solucionat un error. Si voleu ajudar a provar la Kubuntu, vegeu provadors de Kubuntu.

Afiliació

Heu trobat el vostre lloc a la nostra comunitat? Per què no us afilieu a Ubuntu! Només heu de seguir aquest enllaç!

Tornar a l'inici «Kubuntu»