Phonon

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Phonon and the translation is 100% complete.

Home » Applications » Multimedia » Phonon

Phonon és un multimèdia, entorn de treball de so multi-plataforma pel desenvolupador d'aplicacions, Phonon també proporciona diverses característiques i beneficis per a l'usuari final.

Característiques

 • Configuració centralitzada d'àudio i vídeo: La configuració de maquinari i infraestructures multimèdia s'ofereixen en un únic i centralitzat diàleg.
 • Disseny de propòsit dirigit: En comptes de demanar-vos que seleccioneu sortides especials d'àudio per a les aplicacions, les aplicacions de Phonon descriuen quin tipus de sortida de so tenen i us permeten seleccionar sortides per a aquestes categories individualment.
 • Selecció automatitzada de dispositius: Dispositius extraïbles d'àudio i vídeo com a auriculars USB o Bluetooth són de fàcil ús amb Phonon. Phonon funciona amb la informació i senyals rebuts des de Solid, el qual és el subsistema de maquinari de KDE, i fa ús automàticament dels nous dispositius.

Configuració

Phonon es pot configurar a través del mòdul de configuració Phonon disponible a Arranjament del sistema, sota Multimèdia. Per a una guia de les opcions disponibles, veure el Manual de Phonon.

Solució de problemes

No hi ha so

Possibles causes per a que no hi hagi so.

Ordre per omissió dels dispositius incorrecte

Phonon automàticament tria els dispositius d'àudio pel millor so. Malauradament això no funciona sempre. Mireu a Com participar per a més informació que us ajudi a solucionar-ho.

Falten entrades de dispositiu

Potser Solid o d'altres biblioteques del sistema estan informant el mateix nom per a diversos dispositius, la qual cosa provoca que Phonon no els pugui mostrar correctament. Si us plau, consulteu Com participar per ajudar a solucionar aquest problema.

No es pot accedir al dispositiu d'àudio

Si el vostre compte d'usuari no disposa de permisos suficients per accedir al dispositiu d'àudio, Phonon no serà capaç de reproduir so. Si us plau, consulteu la documentació de la vostra distribució per assegurar-vos que el vostre compte d'usuari està correctament configurat. Si no s'utilitza PulseAudio, assegureu-vos que el compte d'usuari forma part del grup de comptes d'usuaris audio.

El so surt pel dispositiu equivocat

Això està relacionat amb l'anterior punt. Assegureu-vos també que el dispositiu correcte apareix a la part superior de la pestanya Preferències de dispositiu a l'àrea Maquinari -> Multimèdia -> Phonon -> Configuració del so i del vídeo en Arranjament del sistema. En el cas que un dispositiu d'àudio no estigui disponible (un auricular USB desendollat, per exemple ), Phonon provarà amb el següent dispositiu a la llista.

Phonon provoca un bloqueig

Si us plau, cerqueu a bugs.kde.org per veure si l'error ja s'ha informat. Si no és així, feu-nos el favor d'informar-ne detalladament. Si ja existeix però hi ha nova informació, afegiu-la a l'informe existent.

Els dispositius de /.asoundrc o /etc/asound.conf no figuren a la llista

Assegureu-vos que teniu configurat un nom «hint» per al dispositiu. Aquí teniu l'exemple d'una entrada completa per a un dispositiu, amb un «hint»:

pcm.softvolPhonon {
   type softvol
   slave.pcm "default:CARD=0"
   control {
    name "Phonon"
    card 0
   }
   min_dB -51.0
   max_dB 0.0
   resolution 100
   hint {
    show on
    description "La meva targeta de so amb control de volum extra"
   }
}

Arranjament del sistema es bloqueja quan se selecciona Phonon

Això és probablement degut a que teniu xine com a dorsal. Si us plau, suprimiu el fitxer ~ /.xine/catalog.cache i torneu-ho a intentar.

Biblioteques de dorsals

Phonon fa ús de les biblioteques de dorsal per a proporcionar so.

 • Phonon-GStreamer: GStreamer és una biblioteca multimèdia del projecte GNOME. Aquest dorsal està actualment recomanat a Kubuntu, encara que està sota un fort desenvolupament.
 • Phonon-VLC: VLC és un molt popular reproductor multimèdia multiplataforma, i està escrit amb una biblioteca multimèdia anomenada libvlc, que també utilitzem com a dorsal. També està sota un desenvolupament actiu, i rep un munt de treball per part dels desenvolupadors de VLC i Phonon.
 • Phonon-Xine: Formalment és el dorsal més popular; actualment està sense manteniment, i ha quedat obsolet.
 • Phonon-DS9: És un dorsal natiu per a Microsoft Windows que utilitza DirectShow 9.
 • Phonon-QT7: Es tracta d'un dorsal natiu per a Mac OS X, utilitzant QuickTime 7.
 • Phonon-MPlayer: Era un dorsal de tercers, ara ja no es desenvolupa més.
 • Phonon-NMM: Aquest és un dorsal abandonat i sense manteniment iniciat pel «Graphics Lab» a la Universitat de Saarland i Motama.

Com participar

Hi ha diverses maneres de participar com a usuari:

 • Promoció: El KDE i Phonon són fantàstics! Digueu-ho a tothom!
 • Agraïment: Unes paraules d'alè poden aixecar l'ànim dels cansats desenvolupadors multimèdia per sobre dels núvols, quan s'enfronten a errors desagradables i altres reptes. Correus electrònics positius, missatges a l'IRC, cervesa, pizza, xafarderies i altres combustibles són benvinguts!
 • Garantia de qualitat: Simplement executeu i useu Phonon, i informeu dels errors i irregularitats als desenvolupadors.
 • Documentació: Podeu ajudar en l'expansió d'aquesta pàgina i altra documentació de Phonon. No costa molt ajudar. I ajuda!