Phonon

  From KDE UserBase Wiki
  This page is a translated version of the page Phonon and the translation is 100% complete.

  Hjem » Programmer » Multimedia » Phonon

  Phonon er et multimedie lydsystem til flere platforme til programmører. Phonon giver også slutbrugeren adskillige funktioner og fordele.

  Hovedtræk

  • Centraliseret konfiguration af lyd og video: Konfiguration af hardware og af håndtering af medier kan ske i en enkelt, centraliseret dialog.
  • Design styret af formål: I stedet for forlange, at du vælger forskellige lydoutput til forskellige programmer, så beskriver programmer, som bruger Phonon hvilken slags lydputput de producerer (bekendtgørelser, musik, video, kommunikation) og lader dig vælge output for hver af disse kategorier.
  • Automatisk valg af enheder: Flytbare lyd- og videoenheder som USB og Bluetooth headsets bliver lette at anvende med Phonon. Phonon agerer på signaler fra Solid, som er KDE's delsystem for hardware, og bruger automatisk nye enheder.

  Konfiguration

  Phonon kan konfigureres i Phonons konfigurationsmodul, som findes i Systemindstillinger under Multimedia. Du kan finde en guide til de tilgængelige indstillinger i Phonons håndbog.

  Fejlretning

  Ingen lyd

  Mulige grunde til, at du ikke har nogen lyd.

  Forkert standardordning af enheder

  Phonon vælger automatisk blandt tilgængelige lydenheder for bedst mulig lyd. Desværre virker det ikke altid. Se under Getting Involved for information om, hvordan du kan hjælpe med at rette det.

  Enheder mangler i listen

  Måske bruger Solid eller andre systembiblioteker det samme navn for forskellige enheder, hvilket forhindrer Phonon i at vise disse enheder korrekt. Se Getting Involved for information om, hvordan du kan hjælpe med at rette det.

  Kan ikke tilgå lydenhed

  Hvis din brugerkonto har utilstrækkelige tilladelser til at tilgå lydenheder, så kan Phonon ikke afspille lyde. Se dokumentationen for din distribution om, hvordan du sætter din brugerkonto korrekt op. Hvis PulseAudio ikke bliver brugt, så sørg for, at din brugerkonto tilhører brugergruppen audio.

  Lyden kommer fra den forkerte enhed

  Dette hænger sammen med problemet ovenfor. Sørg også for, at den rigtige enhed står først i listen i fanebladet Enhedspræference, som findes i Harsware -> Multimedie -> Phonon -> Konfiguration af lyd og video i Systemindstillinger. Hvis enheden ikke er tilgængelig (hvis for eksempel et USB-headset er koblet fra), så forsøger Phonon at bruge den næste enhed i listen.

  Phonon forårsager et nedbrud

  Søg på bugs.kde.org for at se, om fejlen allerede er indrapporteret. Hvis ikke, så rapportér den venligst. Hvis fejlrapporten findes, men du har ny information, så føj den venligst til den eksisterende rapport.

  Enheder fra ~/.asoundrc or /etc/asound.conf bliver ikke vist

  Sørg for, at du har sat et navnehint for din enhed. Et eksempel på en fyldestgørende beskrivelse af en enhed med et hint:

  pcm.softvolPhonon {
     type softvol
     slave.pcm "default:CARD=0"
     control {
      name "Phonon"
      card 0
     }
     min_dB -51.0
     max_dB 0.0
     resolution 100
     hint {
      show on
      description "My Soundcard with extra Volume Control"
     }
  }

  Systemindstillinger går ned når Phonon vælges

  Det skyldes sandsynligvis, at du har xine som en motor. Fjern filen ~/.xine/catalog.cache og prøv igen.

  Motorbiblioteker

  Phonon benytter sig af motorbiblioteker til at gøre det egentlige arbejde.

  • Phonon-GStreamer: GStreamer er GNOME-projektets multimediebibliotek. Phonon-GStreamer er i øjeblikket den anbefalede motor til Kubuntu, og er under intens udvikling.
  • Phonon-VLC: VLC er en meget populær medieafspiller,som findes på mange platforme. Den er skrevet ved hjælp af et multimediebibliotek kaldet libvlc, som vi også har brugt til en motor til Phonon. Den er under aktiv udvikling, og er genstand for megen opmærksomhed både fra VLC's og Phonons udviklere.
  • Phonon-Xine: Tidligere Phonons mest populære motor; den vedligeholdes ikke mere og anbefales ikke.
  • Phonon-DS9: Dette er en motor til Microsoft Windows, som bruger DirectShow 9.
  • Phonon-QT7: Dette er en motor til Mac OS X, som bruger QuickTime 7.
  • Phonon-MPlayer: Dette var en motor til Phonon fra en anden udbyder, men den vedligeholdes ikke mere.
  • Phonon-NMM: Dette er en opgivet og ikke længere vedligeholdt motor, som blev startet af Saarland Universitets Graphics Lab og Motama.

  Bliv involveret

  Der er flere måder, du som bruger kan involvere dig.

  • Udbredelse: KDE og Phonon er fantastiske! Spred det glade budskab.
  • Påskønnelse: Opmuntrende ord kan bidrage til at løfte stemningen helt op i skyerne blandt trætte udviklere konfronteret med drilske fejl og andre udfordringer. Positive emails, meddelelser på IRC, øl, pizza, elektroniske dimser og andet, der kan holde udviklere i gang er meget velkomment.
  • Kvalitetssikring: Kør Phonon, brug den og rapportér fejl og uregelmæssigheder til udviklerne.
  • Dokumentation Du kan hjælpe med at udvide denne side og anden dokumentation om Phonon. Det kræver ikke meget at hjælpe, og det hjælper!