Plasma/PMF/4.4/Configuració

  From KDE UserBase Wiki
  This page is a translated version of the page Plasma/FAQ/4.4/Configuration and the translation is 100% complete.

  L'escriptori

  Com puc moure, rotar o canviar la mida d'una mini-aplicació a l'escriptori?

  En primer lloc, aneu sobre la mini-aplicació que voleu canviar de mida. Apareixerà la nansa de la mini-aplicació.

  La nansa de la mini-aplicació s'encarrega de controlar la mida, rotar i moure.

  • Per a moure una mini-aplicació: Feu clic a la nansa, a continuació, arrossegueu-lo.
  • Per a rotar una mini-aplicació: Feu clic a la fletxa corba i arrossegueu-la per a girar.
  • Per a canviar la mida d'una mini-aplicació: Feu clic a la icona d'un quadrat i, a continuació, arrossegueu-la per a canviar la mida. Podeu restringir l'operació de canviar la mida a la relació d'aspecte de la mini-aplicació, premeu la tecla Ctrl.

  Com puc eliminar els estris?

  Si estan en el plafó, feu clic dret sobre l'estri i escolliu Suprimeix aquesta.... Si estan a l'escriptori, teniu diferents opcions:

  • Si passeu el ratolí per sobre seu, feu clic a la X en la nansa de la mini-aplicació per a eliminar-la.
  • Si utilitzeu el diàleg Afegeix estris, podeu fer clic a la icona de signe menys al costat del nom de l'estri per a eliminar-lo.

  Com puc bloquejar les posicions dels estris?

  • Mètode 1: Feu clic dret sobre una àrea buida de l'escriptori i seleccioneu Bloqueja els estris al menú contextual. Si voleu canviar aquest comportament, feu clic dret de nou i seleccioneu Desbloqueja estris. La mateixa opció està disponible fent clic en el plafó.
  • Mètode 2: Seleccioneu Bloqueja els estris des del quadre d'eines de Plasma a la part superior dreta o des del controlador de plafó.

  El meu estris estan ocults sota les finestres. Com els puc mostrar?

  Podeu portar tots els estris al davant mitjançant l'ús de Ctrl + F12, el que farà aparèixer la Tauler d'estris de Plasma al capdavant. En acabar, podeu utilitzar la tecla Esc o seleccioneu l'opció Oculta el tauler des del quadre d'eines.

  Com puc canviar entre el menú Kickoff i l'estil antic?

  Feu clic dret sobre la icona de menú i seleccioneu Canvia a l'estil de menú clàssic (si utilitzeu Kickoff) o Canvia a l'estil de menú Kickoff (si utilitzeu el menú clàssic). Alternativament, podeu afegir qualsevol tipus de menú utilitzant el diàleg Afegeix miniaplicacions. També és possible que vulgueu explorar el menú de Lancelot.

  El tauler pot mostrar altres estris que els del meu escriptori?

  Sí, podeu. Per a configurar-ho, aneu a systemsettings -> Escriptori -> Espai de treball -> Tauler, a continuació, escolliu Mostrar un conjunt independent d'estris. Feu clic a i tindreu un tauler diferent de l'escriptori quan hi accediu.

  Les notificacions prenen massa pantalla: Puc desfer-me'n?

  Per als que no els agraden, hi ha una forma senzilla de desactivar-les. Feu clic dret sobre l'àrea del sistema de notificació de la safata del sistema (la icona «i») i seleccioneu Arranjament de Safata del sistema. Allà tindreu l'opció de deshabilitar les notificacions per a les aplicacions o per a tasques (com ara la transferència de fitxers) desmarcant les caselles de selecció pertinents.

  Com puc canviar el meu espai de treball a Plasma ultra-portàtil?

  Per habilitar la interfície Ultra-portàtil, aneu a Arranjament del sistema -> Escriptori -> Espai de treball -> Tipus -> Ultra-portàtil.
  Llegiu més sobre això a la pàgina La interfície Ultra-portàtil de Plasma.

  Treballar amb activitats

  Com puc afegir o eliminar una activitat?

  • Afegir una activitat: Apropeu la vista d'escriptori actual fent clic al quadre d'eines vista d'escriptori (la icona a la cantonada superior dreta) i seleccioneu Allunya. Veieu una barra d'eines a l'escriptori actual. Feu clic a Afegeix una activitat per a crear una nova vista d'escriptori.
  • Eliminar una activitat: Allunyeu la vista d'escriptori actual i seleccioneu la creu roja de la barra d'eines que apareixerà per eliminar l'activitat.

  Consell

  Heu de desbloquejar els estris (Ctrl + L) abans de poder eliminar qualsevol activitat.


  Com puc mourem ràpidament entre les activitats?

  El mètode ZUI és força lent, pel que una millor manera és utilitzar una activitat Bar. Un curt com es fa explica exactament el que necessiteu fer.

  Com puc fer servir els escriptoris virtuals com a activitats?

  Obriu Arranjament del sistema -> Escriptori -> Múltiples escriptoris, a continuació, marqueu la casella de selecció Activitat diferent per a cada escriptori. Feu clic a i ja està.

  El plafó

  Com puc afegir mini-aplicacions al plafó?

  • Mètode 1: Obriu el diàleg Afegeix estris en el quadre d'eines de Plasma (a la cantonada superior dreta de la pantalla) i després seleccioneu l'estri del vostre gust i arrossegueu-lo directament (fent doble clic o utilitzant el botó Afegeix estri) al plafó.
  • Mètode 2: Arrossegueu una mini-aplicació des de l'escriptori cap al plafó.
  • Mètode 3: Feu clic al quadre d'eines en el plafó, i seleccioneu Afegeix estris. Una vegada seleccionada la mini-aplicació, aquesta s'afegirà automàticament al plafó.

  Puc moure les mini-aplicacions en el plafó?

  Per a fer-ho, obriu el controlador del plafó (fent clic al quadre d'eines o fent clic dret sobre el plafó i seleccionant Arranjament del plafó) i passeu el cursor del ratolí sobre les mini-aplicacions. La seva forma es convertirà en quatre fletxes, i sereu capaç de reorganitzar-les com vulgueu prement el botó esquerre del ratolí per a moure la icona i fent clic amb el botó dret del ratolí per a fixar-la al seu lloc.

  Com puc canviar l'alçada i la mida del plafó?

  Feu clic sobre el quadre d'eines del plafó (la petita icona a la part dreta del plafó) per obrir la interfície de configuració del plafó. En fer clic a Vora de la pantalla, podeu posar el plafó en qualsevol de les vores de la pantalla. En fer clic a l'alçada i arrossegant augmenta o disminueix la grandària del plafó.

  Les fletxes als costats del plafó permeten definir la seva grandària: hi ha dues, que consisteixen en les dimensions «mínima» i «màxima». La mida màxima és la mida en la què el plafó es pot ampliar quan s'afegeixen ítems, mentre que la mida mínima és la mida mínima que pot tenir el plafó. Si es fixen de forma diferent, el plafó ajustarà la seva mida en funció del contingut.

  Sota Més paràmetres hi ha opcions addicionals per alinear el plafó i configurar el seu comportament.

  Puc amagar automàticament el plafó?

  Obriu el controlador del plafó, seleccioneu Més paràmetres, i tot seguit feu clic a l'opció corresponent.

  Com puc eliminar un plafó?

  Feu clic al quadre d'eines del plafó, feu clic a Més paràmetres, tot seguit seleccioneu Elimina aquest plafó. Alternativament, podeu fer clic dret sobre seu i seleccioneu Opcions de plafó i seleccioneu Elimina aquest plafó.

  Ajuda en la configuració del plafó

  Aquesta pàgina del fòrum ofereix una guia il·lustrada per a la configuració del plafó.


  Múltiples monitors

  Estic utilitzant dos monitors, i solia tenir el kicker a tots dos. Puc fer-ho amb plasma?

  No El motiu és que tenir un plafó sobre més de dues pantalles afegeix una gran complexitat, especialment quan les dues pantalles tenen una resolució diferent. Com a resultat d'aquesta complexitat afegida, aquesta característica no es garanteix que funcioni en tots els casos, de manera que no es va implementar.

  Puc posar el plafó en un sol monitor?

  Tots els plafons de Plasma viuen en una pantalla. Per a plafons a múltiples pantalles, els hi podeu afegir i arrossegar a la ubicació que preferiu utilitzant el controlador del plafó que s'obté en fer clic a la icona de Plasma a mode «Desbloquejada».

  En configuracions de pantalla multi-tàctil, el ZUI opera en tots els monitors, el tauler només en un. Per què és això?

  Els fluxos de treball són diferents. Quan utilitzeu l'apropament, l'usuari vol obtenir una vista acurada, per tant les activitats en totes les pantalles es troba allunyada. Atès que quan s'utilitza el tauler, l'usuari generalment vol accedir a funcions específiques i podria no voler interrompre el seu flux de treball en altres activitats.

  Treballar amb dreceres del teclat

  Hi ha dreceres del teclat per a Plasma?

  A més del ratolí, hi ha una sèrie de dreceres disponibles. Les diverses combinacions s'han de prémer de manera seqüencial, és a dir, per exemple, Alt + D, + significa «premeu les tecles Alt i D, deixeu-les anar i premeu la tecla +».

  • Bloqueja els estris: Alt-D, L
  • Allunya: Alt-D, -
  • Apropa: Alt-D, +
  • Estri següent: Alt-D, N
  • Estri anterior: Alt-D, P
  • Afegeix activitat: Alt-D, Alt-A
  • Activitat següent: Alt-D, Cursor right
  • Activitat anterior: Alt-D, Cursor left
  • Arranjament de l'estri: Alt-D, S
  • Elimina estris: Alt-D, R
  • Executa una aplicació associada (si és aplicable): Alt-D, T
  • Afegeix estris: Alt-D, A

  Per canviar les dreceres, feu clic al quadre d'eines de l'escriptori i seleccioneu Configura dreceres.

  Com puc associar una drecera de teclat amb un estri?

  Només heu de seleccionar la configuració d'un estri (la icona de clau anglesa a la nansa de la mini-aplicació) i feu clic a Drecera del teclat. A continuació, podreu definir una drecera de teclat per a la mini-aplicació. Tingueu en compte que a menys que l'estri hagi definit algun ús per a la drecera del teclat, amb aquesta només obtindreu el focus sobre l'estri.