Plasma/NetworkMonitor/ca

This page is a translated version of the page Plasma/NetworkMonitor and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎italiano • ‎українська

Estri monitor de xarxa

Network monitor.png Estri monitor de xarxa: Utilitzeu-ho per a veure l'activitat de la vostra xarxa.


Un estri molt senzill que mostra l'activitat de les vostres connexions de xarxa en un gràfic.

Cadascuna dels connexions de xarxa instal·lades es mostra com un gràfic que s'actualitza cada 2 segons per tal de mostrar-ne l'activitat. El gràfic s'ajusta automàticament al nivell més alt de transferència de dades en el cicle (que dura diversos minuts). Per tant, durant períodes de gran inactivitat, la pantalla mostrarà un nivell baix de connexions constants (dades cap a l'encaminador amb la rutina «sou aquí?»).

Seguint amb que no hi ha transferències de fitxers per un temps, la baixa activitat de xarxa crea un gràfic que reflecteix d'1 a 2 KiloBits per segon d'activitat i que emplena l'espai gràfic de l'estri.

Baix nivell d'activitat.

Llavors, ve un bec d'activitat, i l'escala s'ajusta de manera que el bec és el que la defineix, i la baixa activitat anterior es converteix en una ona en la part inferior de l'escala.

Activitat (nivell alt) en la transferència d'un fitxer.

Aquest bec es mou a través de la pantalla durant un període de diversos minuts. Quan el bec acaba el seu cicle, l'escala canvia, de sobte, per mostrar el nivell baix d'activitat a una escala completa. La sobtada «aparició» d'activitat en tot el gràfic pot fer pensar a qualsevol que la xarxa es comporta de manera estranya, però no és així.

Hi ha opcions. Podeu triar quines interfícies de xarxa mostrar. En les imatges de l'exemple es mostren les connexions per cable (eth0) i sense fils (wlan0), però podeu desactivar el gràfic de la sense fils mentre no s'utilitzi.


This page was last edited on 7 December 2013, at 21:32. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.