Plasma/NetworkMonitor/da

  From KDE UserBase Wiki
  This page is a translated version of the page Plasma/NetworkMonitor and the translation is 100% complete.

  Systemovervågning - netværk

  Systemovervågning - netværk - Brug dette widget til at overvåge din netwærksaktivitet


  Et meget enkelt widget, som viser en graf over aktiviteten på dine netværksforbindelser.

  For hver af dine installerede netværksforbindelser vises en graf over aktiviteten, som opdateres hvert andet sekund. Grafen skaleres automatisk til det højeste niveau af dataoverførsel i cyklussen (som varer adskillige minutter). Under meget inaktive perioder vises derfor det lave niveau for løbende netværksforbindelser (til din router med de rutinemæssige "er du der?"-agtige data).

  I forbindelse med en periode uden filoverførsel og dermed meget lille netværksaktivitet vises en graf med en aktivitet på 1 til 2 kiloBits per sekund, som fylder grafen.

  Lavt aktivitetsniveau

  Så opstår der en kortvarig, stor aktivitet, skalaen ændres til at kunne vise toppen i grafen og lavniveauaktivitetes bliver til krusninger langs basislinjen.

  Filoverførsel med højt aktivitetsniveau

  Denne top bevæger sig hen over displayet i løbet af nogle minutter. Når toppen bevæger sig ud af displayet, så ændres skaleringen pludseligt, sådan at det lave aktivitetsniveau igen vises i fuld skala. Den pludselige "fremkomst" af aktivitet over hele grafen kunne få dig til at tro, at netværket opfører sig mærkeligt. Det er ikke tilfældet.

  Der er indstillinger. Du kan vælge, hvilke netværkskort du vil se. I eksemplet på billedet vises både en kablet ethernet (eth0) og trådløs (wlan0) forbindelse, men jeg kunne have valgt ikke at vise den trådløse forbindelse, når jeg ikke bruger den.