Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Plasma/Tasks and the translation is 65% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
English • ‎Türkçe • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎italiano • ‎polski • ‎русский • ‎українська

El Gestor de tasques de Plasma

Task Manager widget in panel showing three applications.

El Gestor de tasques proporciona fàcil accés a les aplicacions en execució. Es troba al mig del plafó. Si la finestra d'una aplicació s'ha posat darrere d'altres finestres o si s'ha minimitzat la podeu portar al davant fent clic a la seva pestanya en el Gestor de tasques.

L'estri Gestor de tasques

El Gestor de tasques és en realitat un estri, el que significa que es pot posar a qualsevol lloc. Per exemple, podeu afegir un nou plafó a (diguem) la part superior de la pantalla i posar-hi el Gestor de tasques o podeu posar-lo a l'escriptori. Fins i tot podeu tenir diverses còpies del mateix en diversos llocs.

Sempre que s'inicia una aplicació veureu una nova pestanya en el Gestor de tasques mostrant la icona de l'aplicació i el títol de la finestra que s'ha obert.

Si feu clic a la pestanya corresponent a la finestra activa llavores aquesta es minimitzarà. Si encara hi ha finestres sense minimitzar llavores la que es trobi al capdavant es convertirà en activa. Si feu clic a la pestanya d'una finestra minimitzada es mostrarà al capdavant de totes les altres, i es convertirà en activa. Si feu clic a la pestanya d'una finestra que es mostra al darrere aquesta es posarà al capdavant de totes les altres, i es convertirà en activa.

També podeu fer clic dret en una pestanya per que aparegui el menú contextual. Això us oferirà un nombre d'opcions. Per exemple, podeu establir que les pantalles virtuals de les finestres es mostrin a, i podreu tancar la finestra.

Task Manager showing many windows including a group of three Dolphin windows.

Si teniu obertes moltes finestres les pestanyes poden agrupar-se. En aquest cas, veureu un número amb una petita fletxa amunt al costat dret de la pestanya. En fer clic a una pestanya apareixerà una llista de les pestanyes per a les finestres individuals que podeu utilitzar com a pestanyes ordinàries del Gestor de tasques. Fent clic a un grup us oferirà l'opció de tancar totes les finestres d'aquest.

També podeu activar finestres prement Alt mentre es prem Tabulador una o més vegades. D'aquesta manera, navegareu a través de totes les finestres mostrades a la pantalla o minimitzades.

Note-box-icon.png
Nota
Algunes aplicacions no obren una interfície gràfica d'usuari (IGU) quan s'inicien. Per tant, no seran mostrades en el Gestor de tasques. En el seu lloc, disposen d'una icona a la Safata del sistema.


Configuració

Per accedir al menú de configuració del Gestor de tasques, feu clic dret sobre seu i clic a Arranjament de Gestor de tasques. Si teniu problemes per fer-hi clic i no en una de les seves tasques, primer feu clic al quadre d'eines del plafó, de manera que allà on feu clic respondrà el Gestor de tasques.

Diàleg de configuració pel Gestor de tasques.
Configuration dialog for Task Manager - Behavior.

No podeu canviar el seu comportament. Els següents paràmetres són particularment útils:

Agrupament i ordenació
L'agrupament pot ser per nom del programa, manualment, o no agrupis. (També podeu optar per habilitar l'agrupació només si la barra de tasques és plena). De la mateixa manera, ordenar per omissió Alfabèticament, però també pot ser Per escriptori, Manualment o No ordenis.
Mostra només les tasques des de l'escriptori actual
Una casella de selecció a la secció Filtres.
Té més d'una fila a la barra de tasques
Si utilitzeu moltes aplicacions alhora podria resultar avantatjós establir Màxim de files i després Força els paràmetres de les files.
Mostra o oculta els consells
Una simple casella de selecció a la secció Aparença de la pàgina General.

This page was last edited on 12 June 2019, at 10:20. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.