Plasma/Tasques

This page is a translated version of the page Plasma/Tasks and the translation is 37% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Türkçe • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎italiano • ‎polski • ‎русский • ‎українська

El Gestor de tasques de Plasma

L'estri Gestor de tasques mostra tres aplicacions en el plafó.

El Gestor de tasques proporciona fàcil accés a les aplicacions en execució. Es troba al mig del plafó. Si la finestra d'una aplicació s'ha posat darrere d'altres finestres o si s'ha minimitzat la podeu portar al davant fent clic a la seva pestanya en el Gestor de tasques.

L'estri Gestor de tasques

El Gestor de tasques és en realitat un estri, el que significa que es pot posar a qualsevol lloc. Per exemple, podeu afegir un nou plafó a (diguem) la part superior de la pantalla i posar-hi el Gestor de tasques o podeu posar-lo a l'escriptori. Fins i tot podeu tenir diverses còpies del mateix en diversos llocs.

Sempre que s'inicia una aplicació veureu una nova pestanya en el Gestor de tasques mostrant la icona de l'aplicació i el títol de la finestra que s'ha obert.

Si feu clic a la pestanya corresponent a la finestra activa llavores aquesta es minimitzarà. Si encara hi ha finestres sense minimitzar llavores la que es trobi al capdavant es convertirà en activa. Si feu clic a la pestanya d'una finestra minimitzada es mostrarà al capdavant de totes les altres, i es convertirà en activa. Si feu clic a la pestanya d'una finestra que es mostra al darrere aquesta es posarà al capdavant de totes les altres, i es convertirà en activa.

També podeu fer clic dret en una pestanya per que aparegui el menú contextual. Això us oferirà un nombre d'opcions. Per exemple, podeu establir que les pantalles virtuals de les finestres es mostrin a, i podreu tancar la finestra.

El Gestor de tasques mostrant moltes finestres incloent un grup de tres finestres de Dolphin.

Si teniu obertes moltes finestres les pestanyes poden agrupar-se. En aquest cas, veureu un número amb una petita fletxa amunt al costat dret de la pestanya. En fer clic a una pestanya apareixerà una llista de les pestanyes per a les finestres individuals que podeu utilitzar com a pestanyes ordinàries del Gestor de tasques. Fent clic a un grup us oferirà l'opció de tancar totes les finestres d'aquest.

També podeu activar finestres prement Alt mentre es prem Tabulador una o més vegades. D'aquesta manera, navegareu a través de totes les finestres mostrades a la pantalla o minimitzades.

Note-box-icon.png
Nota
Algunes aplicacions no obren una interfície gràfica d'usuari (IGU) quan s'inicien. Per tant, no seran mostrades en el Gestor de tasques. En el seu lloc, disposen d'una icona a la Safata del sistema.


Configuració

Per accedir al menú de configuració del Gestor de tasques, feu clic dret sobre seu i clic a Arranjament de Gestor de tasques. Si teniu problemes per fer-hi clic i no en una de les seves tasques, primer feu clic al quadre d'eines del plafó, de manera que allà on feu clic respondrà el Gestor de tasques.

Diàleg de configuració pel Gestor de tasques.
Configuration dialog for Task Manager - Behavior.

No podeu canviar el seu comportament. Els següents paràmetres són particularment útils:

Agrupament i ordenació
L'agrupament pot ser per nom del programa, manualment, o no agrupis. (També podeu optar per habilitar l'agrupació només si la barra de tasques és plena). De la mateixa manera, ordenar per omissió Alfabèticament, però també pot ser Per escriptori, Manualment o No ordenis.
Mostra només les tasques des de l'escriptori actual
Una casella de selecció a la secció Filtres.
  • You may Show only tasks from the current screen
  • You may Show only tasks from the current desktop
  • You may Show only tasks from the current activity
  • You may Show only tasks that are minimized


Té més d'una fila a la barra de tasques
Si utilitzeu moltes aplicacions alhora podria resultar avantatjós establir Màxim de files i després Força els paràmetres de les files.


Mostra o oculta els consells
Una simple casella de selecció a la secció Aparença de la pàgina General.
  • Showing Tooltips

Tooltip is a small preview thumbnail of task.

  • Mark applications that play audio

Applications that play audio are marked with a small loudspeaker symbol, which makes it easier to identify where audio played is coming from.

Alternative Task Managers

List of alternative task managers.

You may exchange the standard task manager widget against two other options. To do so, click with the right mouse button on the task manager and choose Show alternatives from the context menu. One is the Icons Only Task Manager and the other one is the Window-List. Let us look at both.

Icons only Task Manager

That's how the Icons only task manager looks like.

The Icons Only Task Manager shows tasks only by their icon and not by icon and title of the window opened. This needs less space and there can be more tasks shown. This task manager has, by and large, the same configuration options as the standard task manager.

Windows List

That's how the Windows List looks like.

With Windows List the task manager shrinks to only one icon to be displayed. Clicking on this icon opens the list of tasks. This widget has virtually no configuration options.This page was last edited on 6 September 2020, at 14:30. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.