Raw a DNG

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Raw to DNG and the translation is 100% complete.
Other languages:

Convertir fitxers RAW a DNG amb DNGConverter

Transcrit des d'un article al blog d'en Dmitri Popov, el 27 de gener de 2011

digiKam ve amb una enginyosa utilitat per lots que us permet convertir fitxers RAW al format DNG. La pregunta és, per descomptat. Per què voldríeu fer això? Després de tot, digiKam pot gestionar els fitxers RAW sense cap problema. Per tant. Per què afegir un pas més al vostre flux de treball fotogràfic?

Com potser ja sabeu, RAW no és un format de fitxer, sinó més aviat un terme general que descriu múltiples formats de fitxer controlats pels fabricants de maquinari. Els formats RAW en si són específics per als fabricants de càmeres digitals. Per exemple, les càmeres Cànon emmagatzemen fitxers RAW en el format CR2, mentre que les càmeres Nikon utilitzen el format NEF. A més de ser propietari, els formats RAW sovint estan mal documentats i es veuen gravats per les patents.

El format Digital Negative (DNG) introduït per Adobe Systems, Inc el 2004 està dissenyat per superar aquestes deficiències, proporcionant un procés obert i ben documentat d'un format universal per a l'emmagatzematge de fitxers RAW. Si voleu saber més sobre el format DNG, els articles i enllaços DNG del lloc web ofereixen una gran quantitat de valuosa informació sobre el tema.

En ser un format obert i ben documentat, DNG s'adapta particularment bé per a l'arxivat a llarg termini de les fotografies digitals. Per descomptat, el CR2 i NEF, i altres formats RAW estan àmpliament adoptats i recolzats, pel que no desapareixeran a curt termini. Però no hi ha cap raó per la qual no hauríeu de desar els vostres fitxers RAW en el format DNG. Després de tot, l'emmagatzematge avui dia és molt barat, i la utilitat DNGConverter fa que sigui summament fàcil convertir fitxers RAW al format DNG.


Utilitzar DNGConverter no pot ser més senzill. Llanceu la utilitat, afegiu els fitxers RAW, especifiqueu algunes opcions, i premeu el botó Converteix. Per una màxima tranquil·litat potser voldreu activar l'opció Incrusta el fitxer original la qual incrusta el fitxer RAW font al fitxer DNG resultant.