Rekonq/FAQ'er

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Rekonq/FAQs and the translation is 100% complete.

FAQ, tips og tricks til rekonq

Hvordan sætter jeg rekonq til at være min standardbrowser?

Gå til Systemindstillinger -> Standardprogrammer og klik på Web Browser for at sætte din standardbrowser. Vælg at åbne http og https URL'er i rekonq ved at skrive

rekonq %u

i feltet i følgende browser. Klik så på Anvend.

Sæt rekonq til at være din standardbrowser

Hvordan indlæser jeg flash efter behov?

Klik på knappen Værktøjer og vælg Indstil rekonq. I dialogen vælger du WebKit -> Plugin-indstillinger -> Indlæs plugins manuelt. Klik så på OK.

Indstil rekonq til ikke at indlæse plugins automatisk

Hvordan får jeg rekonq til at opføre sig som chrome/chromium?

Ved at bruge KWins funktion til faneblade kan vi få rekonq til at emulere chromiums opførsel ved at åbne nye vinduer i stedet for faneblade i det samme vindue. Dette lader dog ikke rekonqs enkelte vinduer gå ned uafhængigt af hinanden - alle rekonqs vinduer går ned som én proces. Det efterligner blot chromes udseende og giver dig individuelle kontroller for hver webside, som du indlæser.

Klik på knappen Værktøjer og vælg Indstil rekonq. Klik på Faneblade og slå alle tilvalg fra for at deaktivere håndtering af faneblede i rekonq. Nu vil rekonq altid åbne nye vinduer i stedet for faneblade.

Nu vil vi opsætte KWin til automatisk at samle alle rekonqs vinduer i faneblade. Gå til Systemindstillinger -> Vinduesopførsel -> Vinduesopførsel -> Avanceret og vælg Gruppér ensartede vinduer automatisk under Vinduer i faneblade. Klik så på Anvend.

Nu vil reqkonq som standard åbne vinduer, som automatisk vil blive samlet i faneblade.

Konfiguration af rekonq 0.5.0
Konfiguretion i Systemindstillinger
Resultatet

Hvordan aktiverer jeg Adblock?

Adblocking skulle allerede være aktiveret for dig og bruge adblock-abonnementet Easylist. Du kan yderligere konfigurere det ved at klikke på knappen Værktøjer og vælg Indstil rekonq. Klik på AdBlock -> Manuelle filtre. Her kan du tilføje dine egne filtre ved at bruge strenge med jokertegn (fx http://www.site.com/ads/*) eller regulære udtryk imellem "forward slashes" (fx //(ads|dclk)\./).

Klik på Anvend for at aktivere dine adblock-filtre med det samme.

(Automatisk) konfiguration af AdBlocK i rekonq 0.5.0
(Manuel) configuration af AdBlocK i rekonq 0.5.0

Jeg har flere spørgsmål!

Hvis du har installeret rekonq, så kan du indlæse hjælpedokumentet (tast blot F1) for mere information. En brugergenereret manual er også tilgængelige her. KDE Forums er altid et godt sted at stille bruger-specifikke spørgsmål.

rekonqs websted har information om de nyeste stabile og ustabile udgivelser sammen med flere nyttige links. Du kan også kontakte udviklerne på IRC kanalen #rekonq eller på postlisten med flere spørgsmål.

Hvordan kan jeg bidrage?

Se ovnefor.