Solució de problemes

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Troubleshooting and the translation is 100% complete.

Information

Si el vostre problema està relacionat amb una aplicació', comproveu si hi ha una secció Consells i trucs o Solució de problemes per a dita aplicació.


Per a iniciar-vos
Alguns llocs i articles que us ajudaran a començar i a sentir-vos com a casa.

Tard o d'hora us adonareu que alguna cosa no funciona correctament, de manera que aquí hi ha alguns consells generals sobre solució de problemes, després trobareu alguns enllaços a problemes més específics.

Tècniques generals per a la solució de problemes

Hi ha alguns passos bàsics que poden ajudar en la solució de problemes amb el programari KDE. Haureu de provar els següents passos abans de preguntar a #kde o la llista de correu general de kde, ja que és probable que us diguin que ho intenteu de totes maneres

 • Proveu creant un nou usuari i executar el programari KDE amb aquest. Si el problema no es produeix amb el nou usuari, és probable que hi hagi un problema amb un fitxer en el directori ~/.kde (amb totes les referències a aquest directori, tingueu en compte que algunes distribucions l'anomenen ~/.kde4). A continuació, hauríeu de provar:
  • Canvieu el nom del fitxer causa del problema. Per cercar un fitxer adequat, cerqueu a ~/.kde/share/apps/nom_aplicaciórc o en ~/.kde/share/config/nom_aplicaciórc a on nom_aplicació és el nom de l'aplicació que està tenint problemes. El fitxer de configuració és el problema més probable.
  • Sortiu de la sessió i accediu-hi altra vegada. Els nous fitxers per omissió substituiran als que heu reanomenat.
 • Netegeu /tmp i /var/tmp. El KDE desa alguns fitxers temporals que de vegades poden causar problemes. Per a fer-ho hauríeu de ser root. Potser també us agradi eliminar els següents fitxers. Assegureu-vos de sortir primer del KDE! (La forma més fàcil d'assegurar-se és triar a prova d'errors durant l'accés):
  • ~/.dbus
  • ~/.kde/tmp-nom_màquina que normalment és un enllaç simbòlic al següent fitxer:
  • /tmp/tmp-kde-USUARI
  • ~/.kde/socket-nom_màquina que també és normalment un enllaç simbòlic a:
  • /tmp/ksocket-USUARI
 • Si esteu executant una versió antiga de KDE, proveu a actualitzar a la versió més recent -molts errors es corregeixen amb cada nova versió, de manera que el problema es pot arreglar-.
 • Proveu cercant al Bugzilla. Molts problemes comuns han estat informats i debatuts allà.
 • Si el vostre problema és més general que una aplicació KDE (per exemple, «el so deixa de funcionar quan inicio el meu escriptori KDE»), proveu a iniciar X amb un gestor de finestres diferent. Fins i tot si no heu instal·lat un altre WM, «twm» estarà disponible, ja que ve per omissió amb X.
  • Si inicieu X amb l'ordre «startx», només cal posar l'ordre apropiada en el fitxer .xinitrc en el vostre directori d'inici. (Si no existeix, creeu-lo).
  • Si inicieu el vostre escriptori des de kdm, això no funcionarà.

Alguns problemes específics

Problemes de so
Qüestions general de so, quan el so no funciona, o no funciona correctament
 
Solució de problemes en els perifèrics
Connexió d'una impressora, escàner, etc.
 
Rendiment de la targeta gràfica
Treure el màxim partit a la vostra targeta gràfica NVidia, ATI, Intel
 
Gestió de la xarxa
Resoldre els problemes amb les xarxes, connexions sense fils, banda ampla mòbil i VPN

Pantalla negra

Solucions que podeu intentar si el vostre PC arrenca amb una pantalla negra buida


Anar a Com obtenir ajuda