Guies d'aprenentatge/Modificar les opcions per omissió del programari KDE

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Tutorials/Modify KDE Software Defaults and the translation is 71% complete.
Outdated translations are marked like this.

Hi ha tres escenaris bàsics quan es vol modificar la configuració per omissió:

  • Sou l'administrador del sistema i obteniu una dotzena de nous usuaris cada dia. Voleu que els nous usuaris tinguin alguns ajustaments que no són per omissió per a un escriptori Plasma KDE.
  • Sou l'administrador del sistema i voleu canviar l'ajustament de l'escriptori o del sistema per a tots els usuaris. Iniciar una sessió com a cada usuari i fer els canvis en el programa Arranjament del sistema no és una opció.
  • Disposeu de diverses màquines d'escriptori KDE: Potser un ordinador a la feina darrere d'un servidor d'intercanvi («proxy»), una màquina a casa i algunes màquines virtuals per fer proves. Torneu a configurar amb freqüència aquests ordinadors i voleu que els ajustaments siguin desplegats de forma idèntica.

En qualsevol cas, haureu de fer canvis en els fitxers de configuració en ~ /.kde, ~ /.kde4, /usr/local/share o /usr/share.

/etc/skel

Quan es crea un nou usuari, el contingut de /etc/skel es copia en el seu directori inici. Per a canviar els ajustaments per a tots els futurs usuaris, només cal canviar els fitxers a /etc/skel.

Examples

To change the default browser, use the program System Settings. However, there are situations where you cannot call kcmshell5 to open System Settings. In this case you can use the following script. It changes the default browser to Firefox:

#!/bin/bash
# Aquest fitxer crea un equip com li agrada a tstaerk. Crideu-lo una vegada realitzada la instal·lació del sistema operatiu.
# 1. Estableix el navegador per omissió a firefox. # 1.1. Per a SUSE Linux, hem de mirar a .kde4 en lloc de a .kde # La clau per al navegador per omissió és «BrowserApplication». cd cd .kde4/share/config # Primer cal eliminar totes les entrades antigues de «BrowserApplication». sed -i 's/BrowserApplication\[\$e\]=.*//g' kdeglobals # Afegirem «BrowserApplication» a la secció «General» si aquesta existeix. sed -i 's/\[General\]/\[General\]\nBrowserApplication\[\$e\]=!firefox/g' kdeglobals # Afegirem una secció «General» i la clau «BrowerserApplication» si dita secció no existia. grep "\[General\]" kdeglobals || echo -e "\n[General]\nBrowserApplication[\$e]=!firefox" >> kdeglobals