Akregator

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 09:21, 7 November 2020 by Claus chr (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Læs de seneste RSS feeds fra Dot'en
Akregator samler automatisk nyheder fra websteder, som understøtter RSS eller Atom

Akregator holder dig opdateret med nyheder fra websteder som [dot.kde.org KDE Dot News] og Planet KDE blogs. Teknologien, der anvendes er RSS, som understøttes af mange websteder.

Akregator er en del af Kontact-suiten.

Hovedpunkter

  • Enkel at bruge
  • Kan modtage snesevis af feeds
  • Kan påminde dig om ulæste feeds
  • Bruger faneblade til at lade dig læse den fulde historie
  • Arkivér feeds
  • Importér og eksportér feeds
  • Integration med Konqueror

Brug af Akregator

Akregator kan læse ethvert RSS eller Atom feed der findes, så først må du finde det du vil følge. Det er sikkert lettere end du tror. Check dine yndlingssider for at se, om de har links til RSS eller Atom feeds. De fleste sider, som bringer en eller anden slags nyheder her et feed.

Når du har et URL (web-addresse) til et feed, så er det let at få Akregator til at følge det. Du skal blot vælge Feed > Tilføj Feed eller bruge tastaturgenvejen Ins.

Herefter kan du indstille, hvor ofte Akregator skal se efter opdateringer af de valgte feeds. Det kan have en global indstilling eller separate indstillinger for hvert feed.

Akregator kan gemme indhold fra de feeds, som du abonnerer på lige så længe, som du indstiller den til. Igen kan du sætte globale indstillinger, som influerer alle dine feeds (Indstillinger > Indstil Akregator > Arkiv) eller du kan indstill de enkelte feeds individuelt ved at højreklikke på dem og vælge Redigér feed og gå til fanebladet Arkiv.

Du kan importere feeds fra en anden browser eller fra en backup, som du har lavet tidligere.\nFor at importere feeds skal du blot vælge menuen Filer > Importér feeds og lokalisere den fil, som indeholder information om dine feeds. Det er en OPML fil, en XML baseret fil; OPML er et almindeligt format for udveksling af feeds mellem mange kompatible feedlæsere.\nFor at eksportere dine feeds er proceduren som ovenfor bortset fra, at du skal vælge menuen Filer > Eksportér feeds.

Tastaturgenveje

+ — læser den nyeste ulæste post i feedet

- — læser den ældste ulæste post i feedet

Vejledninger

Download

Akregator findes i alle de vigtigste Linux-distributioners pakkearkiver, som tarballs og snart vil en Flatpack-version blive tilgængelig. Gamle versioner var kompatible med Windows; Kontact-teamet søger hjælp til at forbedre understøttelsen af Windows. For mere information se Kontact downloadsiden.

Installationsinstruktioner

Hvis du har brug for hjælp med at instalerel Akregator, så se denne vejledning om hvordan man installerer KDE-software.


Yderligere information